Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά επτά κορυφαίες εταιρείες της παγκόσμιας αμυντικής βιομηχανίας μπαίνουν στη «μάχη» για το «χρυσό συμβόλαιο» προμήθειας της Ινδίας με μαχητικό πολλαπλών ρόλων.

Όπως έχει γραφτεί και στο economico.gr, το Νέο Δελχί επιδιώκει να ανανεώσει την Πολεμική Αεροπορία της χώρας και να αποσύρει τα παλιά και πλέον αναξιόπιστα μαχητικά που διαθέτει. Στο πλαίσιο αυτό, η Ινδία έχει ήδη συμφωνήσει με τη Γαλλία να αποκτήσει 36 Rafale και μέσω διεθνούς διαγωνισμού επιδιώκει να αγοράσει άλλα 110 μαχητικά γενιάς 4-4.5, γεγονός που έχει οδηγήσει σε… φρενίτιδα τους κατασκευαστές πολεμικών αεροσκαφών καθώς το συμβόλαιο θα είναι πραγματικά… χρυσό.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, τα μαχητικά που μπαίνουν στη «μάχη» για τα «μάτια» της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας είναι τα εξής:

Saab Gripen E/F (Σουηδία)

Saab_Gripen

Dassault Rafale (Γαλλία)

Dassault Rafale

Eurofighter Typhoon (ευρωπαϊκό κονσόρτσιουμ)

Eurofighter Typhoon

Mikoyan MiG-35 (Ρωσία)

Mikoyan MiG-35

Boeing F/A-18E/F Super Hornet (ΗΠΑ)

Boeing F/A-18E/F

Lockheed Martin F-21 (ΗΠΑ, αποτελεί ειδική έκδοση του F-16)

Lockheed Martin F-21

Sukhoi Su-35 (Ρωσία) και

Sukhoi Su-35

Boeing F-15EX (ΗΠΑ)

Boeing F-15EX

Σημειώνεται ότι το F-15EX είναι το τελευταίο από τα αεροσκάφη που μπαίνει στον διαγωνισμό, καθώς η Boeing πήρε άδεια από τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ για να συμμετάσχει με το συγκεκριμένο αεροσκάφος, το οποίο ήδη κατασκευάζεται για να αντικαταστήσει παλίες εκδόσεις του μαχητικού για την Αεροπορία και την Εθνοφρουρά των ΗΠΑ.

Πηγή: economico.gr