Την Τρίτη, η ΕΕ θα εξετάσει ένα νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας λόγω της κατάστασης γύρω από την Ουκρανία, δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ.

«Σήμερα σκοπεύουμε να εγκρίνουμε ένα νέο πακέτο κυρώσεων, αλλά ακόμα συζητάμε τι να κάνουμε με την ενέργεια», είπε ο κ. Μπορέλ την Τρίτη σε συνέντευξή του στον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό COPE.

Σύμφωνα με τον ίδιο, συγκεκριμένα, δεν υπάρχει ομοφωνία στην ΕΕ για το πρόβλημα της άρνησης ρωσικού αερίου. «Δεν είναι δυνατόν να ληφθεί ομόφωνη απόφαση, γιατί υπάρχει μια τέτοια χώρα – η Ουγγαρία, η οποία έχει ανακοινώσει ότι θα ασκήσει βέτο», είπε ο κ. Μπορέλ.

«Το να εγκαταλείψεις αυτό που δεν έχεις είναι εύκολο, αλλά είναι πολύ δύσκολο για τις χώρες που εξαρτώνται σοβαρά (από τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου) να το κάνουν», πρόσθεσε.

Στο Κίεβο μέσα στην εβδομάδα η Φον ντερ Λάιεν

Εκπρόσωπος της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπήςανακοίνωσε ότι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα ταξιδέψει στο Κίεβο αυτή την εβδομάδα προκειμένου να έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

President @vonderleyen and HRVP @JosepBorrellF will travel this week to Kyiv to meet President @ZelenskyyUa prior to the pledging event #StandUpForUkraine on Saturday in Warsaw.

— Eric Mamer (@MamerEric) April 5, 2022

Η Φον ντερ Λάιεν θα συνοδεύεται στην αποστολή από τον Ζοσέπ Μπορέλ με τον οποίο θα βρεθούν στο Κίεβο πριν από μια εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί στη Βαρσοβία, το Σάββατο.

Πηγή: economico.gr