Αποφασισμένος να συνεχίσει την αιματοχυσία στην Ουκρανία εμφανίστηκε ο Ρώσος πρόεδρος, στέλνοντας, ταυτόχρονα, σκληρά μηνύματα στη Δύση.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε, μετά τις συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο στην ρωσική Άπω Ανατολή, ότι αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία είναι μια τραγωδία, αλλά η Ρωσία δεν είχε άλλη επιλογή από το να προχωρήσει στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι η Μόσχα θα απαντήσει στις προσπάθειες για απομόνωση της Ρωσίας και της Λευκορωσίας και τόνισε ότι είναι ανάγκη να εμβαθύνει η ολοκλήρωση μεταξύ των δύο χωρών υπό το φως των κυρώσεων της Δύσης, σύμφωνα με πρακτορείο RIA Novosti.

Συνέπειες στη Δύση

Αναφερόμενος στις δυτικές κυρώσεις, ο Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα ότι στη Δύση θα επικρατήσει η κοινή λογική και είπε πως αν οι εταίροι επιδεινώσουν την κατάσταση θα νοιώσουν οι ίδιοι τις συνέπειες που θα υποστούν, προσθέτοντας ότι η ρωσική οικονομία θα προσαρμοσθεί στην νέα κατάσταση και εκτιμώντας ότι σήμερα ο κόσμος είναι πιο πολύπλοκος από την περίοδο του «Ψυχρού Πολέμου».

Για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με όσα συνέβησαν στην Μπούτσα, είπε ότι οι φωτογραφίες και τα πλάνα από βίντεο που δείχνουν σκοτωμένους στους δρόμους της ουκρανικής πόλης Μπούτσα είναι «fake».

Αναγγέλει… ταξίδια στο διάστημα

Παράλληλα, ο Πούτιν ανήγγειλε ότι η Ρωσία θα στείλει ένα διαστημόπλοιο στη Σελήνη αργότερα φέτος και θα ισχυροποιήσει τη συνεργασία με τη Λευκορωσία στις διαστημικές υποδομές και τη διαστημική τεχνολογία. Μιλώντας με τον Αλεξάντερ Λουκασένκο στο Κοσμοδρόμιο Βοστότσνι, ο Πούτιν αναφέρθηκε στις σοβιετικές επιτυχίες στο Διάστημα και είπε πως καμία από τις κυρώσεις στη Ρωσία δεν μπορεί να σταματήσει την πρόοδό της.

Ο Πούτιν είπε πως η Ρωσία θα αναπτύξει ένα μεταφορικό διαστημόπλοιο νέας γενιάς και τεχνολογίες για πυρηνική ενέργεια στο διάστημα. Είπε ακόμη πως θα στείλει ένα διαστημόπλοιο, το Luns-25, στη Σελήνη το τρίτο τρίμηνο φέτος. Επίσης είπε ότι η Ρωσία θα εργαστεί από κοινού με τη Λευκορωσία για υποδομές που διασφαλίζουν την ανεξάρτητη πρόσβαση των χωρών στο διάστημα και ανακοίνωσε ότι ζήτησε από τη ρωσική διαστημική υπηρεσία Roskosmos να εκπαιδεύσει έναν Λευκορώσο για μία πτήση με ρωσικό διαστημόπλοιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr