Σε μια από τις πλέον κρίσιμες φάσεις της μπαίνει η κατάσταση που διαμορφώνεται μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, στη διάρκεια συνάντησής του με τον υπουργό Άμυνας της χώρας, Σεργκέι Σοϊγκού, και τον Α/ΓΕΕΘΑ της Ρωσίας, Βαλερί Γκερασίμοφ, έδωσε εντολή οι στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις της χώρας να τεθούν σε «ειδική» κατάσταση ετοιμότητας.
BREAKING: Russian President Vladimir Putin has ordered his military command to put the country’s nuclear deterrence forces on high alert.
Live updates: https://t.co/cz5NTchyMw
📺 Sky 501, Virgin 602, Freeview 233 and YouTube pic.twitter.com/MWaSWegeCv
— Sky News (@SkyNews) February 27, 2022
Ο Πούτιν δήλωσε ότι «οι χώρες της Δύσης, όχι μόνο δεν λαμβάνουν εχθρική στάση έναντι της χώρας μας στον οικονομικό τομέα, και μιλώ για τις παράνομες κυρώσεις που όλοι γνωρίζουμε. Ωστόσο, κορυφαίοι αξιωματούχοι των μεγαλών χωρών του ΝΑΤΟ κάνουν επιθετικές δηλώσεις κατά της χώρας μας».
Υπενθυμίζεται ότι και κατά τη συνάντησή του με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε αναφερθεί στο πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας, για το υποθετικό σενάριο ότι η Ουκρανιά κινούνταν επιθετικά κατά της χώρας του.


Πηγή: economico.gr