Ο ρωσικός στρατός ξεκίνησε να αντικαθιστά μονάδες της μισθοφορικής Ομάδας Wagner με τακτικά στρατεύματα στα περίχωρα του Μπαχμούτ, όπως είχε προαναγγείλει ο ιδρυτής της ομάδας, Γεβγένι Πριγκόζιν.

Ωστόσο, σύμφωνα με την υφυπουργό Άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μαλιάρ, οι μαχητές της οργάνωσης παραμένουν εντός της κατεστραμμένης πόλης. Τα σχόλιά της φαίνεται να επιβεβαιώνουν, τουλάχιστον εν μέρει, την ανακοίνωση του ιδρυτή της Wagner, του Γεβγένι Πριγκόζιν, ότι η οργάνωσή του έχει αρχίσει να αποσύρει τις δυνάμεις της από το Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία και να παραδίδει τις θέσεις τους στον ρωσικό τακτικό στρατό.

«Παραδίδουμε τις θέσεις μας στον στρατό»

«Στα περίχωρα του Μπαχμούτ, ο εχθρός έχει αντικαταστήσει τις μονάδες της Wagner με δυνάμεις του τακτικού στρατού. Μέσα στην ίδια την πόλη παραμένουν μαχητές της Wagner», έγραψε η Μαλιάρ στην εφαρμογή Telegram. Ο Πριγκόζιν δήλωσε σε βίντεο ότι η αποχώρηση των μονάδων του ξεκίνησε νωρίς την Πέμπτη και η παράδοση των θέσεων της Wagner θα συνεχιστεί έως την 1η Ιουνίου.

«Αποσύρουμε τις μονάδες από το Μπαχμούτ. Από σήμερα στις πέντε το πρωί, 25 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου, οι περισσότερες από τις μονάδες θα μετακινηθούν σε στρατόπεδα στα μετόπισθεν. Παραδίδουμε τις θέσεις μας στον στρατό», δήλωσε. Το βίντεο αναρτήθηκε στο Telegram από την υπηρεσία Τύπου του και δείχνει τον Πριγκόζιν, με εξάρτυση μάχης, να στέκεται δίπλα σε κατεστραμμένη πολυκατοικία.

Μείωση των συγκρούσεων

Ο Σέρχιι Τσερεβάτι, εκπρόσωπος της ανατολικής στρατιωτικής διοίκησης της Ουκρανίας, δήλωσε ότι ο αριθμός των ρωσικών επιθέσεων στην περιοχή έχει μειωθεί τις τελευταίες ημέρες και ότι έχουν υπάρξει δύο στρατιωτικές συμπλοκές τις τελευταίες 24 ημέρες. «Μπορούμε σίγουρα να επισημάνουμε μια μείωση στις επιθέσεις και πιθανόν αυτό να συνδέεται με την ανασύνταξή τους. Είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε προκαλέσει βαριές απώλειες και το χρειάζονται αυτό (σ.σ. για να ανασυνταχθούν)», δήλωσε, ενώ η Μαλιάρ είπε ότι η Ρωσία ενισχύει επίσης τις θέσεις της στις πτέρυγες του μετώπου στο Μπαχμούτ.

Η Ουκρανή υφυπουργός συμπλήρωσε ότι η Ρωσία συνεχίζει να βομβαρδίζει τις ουκρανικές δυνάμεις σε μια προσπάθεια να ανακόψει την ουκρανική προέλαση προς τα βόρεια και τα νότια της πόλης. Ο Πριγκόζιν ανακοίνωσε την κατάληψη του Μπαχμούτ την περασμένη εβδομάδα ύστερα από τη μεγαλύτερη σε διάρκεια και πλέον αιματηρή μάχη του πολέμου, ωστόσο, επιτέθηκε στην ηγεσία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr