Την ώρα που οι ΗΠΑ έκφράζουν τη -συγκρατημένη, είναι αλήθεια- δυσαρέσκειά τους για επιθέσεις με drones και πυροβολικό σε ρωσικά εδάφη, η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο ότι πραγματοποίησε χτυπήματα σε διυλιστήρια εντός της Ρωσίας.

Πλήγματα εντός ρωσικού εδάφους

Σύμφωνα με το Reuters, η Ρωσία κατηγόρησε την Ουκρανία ότι έπληξε με το πυροβολικό της την πόλη Σεμπέκινο, που βρίσκεται 7 χλμ. βόρεια από τα ρωσοουκρανικά σύνορα, τραυματίζοντας τέσσερα άτομα και προκαλώντας ζημιές σε κτίρια και υποδομές. Ο δήμαρχος της πόλης είπε ότι το Σεμπέκινο δέχεται διαρκώς επιθέσεις το τελευταίο διάστημα, οι οποίες έχουν πλήξει βιομηχανικά συγκροτήματα, αλλά και απλούς πολίτες.

Την ίδια ώρα, ρωσόφιλοι αξιωματούχοι στο Λουχάνσκ, μια από τις τέσσερις ουκρανικές επαρχίες που προσάρτησε η Ρωσία, ανακοίνωσαν ότι ουκρανικές δυνάμεις, χρησιμοποιώντας αμερικανικά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων HIMARS χτύπησαν αγρόκτημα στο χωριό Καρπάτι, σκοτώνοντας πέντε άτομα και τραυματίζοντας άλλα 19. Την ίδια στιγμή, η Ουκρανία ανέφερε ότι πραγματοποίησε 11 επιθέσεις σε ρωσικές δυνάμεις στα ανατολικά της χώρας.

Drones κατά διυλιστηρίων

Ωστόσο, η πιο επικίνδυνη κλιμάκωση του πολέμου συνέβη όταν drones πραγματοποίησαν επιθέσεις και κρούσεις σε δύο διυλιστήρια πετρελαίου σε απόσταση περίπου 70 χλμ. από ένα από τα μεγαλύτερα ρωσικά εξαγωγικά κέντρα. Συγκεκριμένα, ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι UAVs χτύπησαν το διυλιστήριο Αφίπσκυ, προξενώντας φωτιά που σβήστηκε σύντομα, αλλά και το διυλιστήριο Ίλσκυ, χωρίς να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά.

Η προσπάθεια της Ουκρανίας να μεταφέρει τον πόλεμο στο εσωτερικό της Ρωσίας έχει προκαλέσει ανησυχία στη Δύση, η οποία φοβάται ότι η Μόσχα, που ήδη κλιμακώνει τις επιθέσεις της σε βάρος στόχων εντός ή γύρω από το Κίεβο, θα επιχειρήσει να απαντήσει, θέτοντας σε κίνδυνο άμαχο πληθυσμό, αλλά και ενδεχομένως προκαλώντας καταστροφές στα οπλικά συστήματα που δυτικές χώρες έχουν παράσχει στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr