Ρωσία Ουκρανία

Μπορεί η Ουκρανία να ήθελε να αντεπιτεθεί αλλά η Ρωσία φαίνεται ότι για την ώρα προελαύνει. Και όπως παραδέχεται το Κίεβο, πλέον οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν καταλάβει δεύτερο μεγαλύτερο ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο της χώρας.

Παράλληλα, εκτός από την κατάληψη του ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού στο Μπουρλεχίρσκ, οι δυνάμεις της Ρωσίας αναδιατάσσονται σε τρεις τομείς στο νότο, ανέφερε σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η κατάληψη του ηλεκτροπαραγωγικού εργοστασίου

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές ανακοίνωσαν την κατάληψη του λιγνιτικού ηλεκτροπαραγωγικού εργοστασίου Μπουρλεχίρσκ, που κατασκευάστηκε την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης.

«Εξασφάλισαν ένα μικροσκοπικό τακτικό πλεονέκτημα — κατέλαβαν το Μπουρλεχίρσκ», παραδέχτηκε ο Ολεξίι Αρεστόβιτς αναφερόμενος στους Ρώσους κατά τη διάρκεια συνέντευξής του.

Σε θέσεις άμυνας

Ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας σημείωσε επίσης πως οι ρωσικές δυνάμεις μοιάζουν να περνούν από την επίθεση στην άμυνα και να προχωρούν σε πλήγματα για να μειώσουν τη δυνατότητα των ουκρανικών στρατευμάτων να αντεπιτεθούν στην καίριας σημασίας βιομηχανική περιφέρεια Ντόνετσκ.

Σκοπός μοιάζει να είναι «να μην είμαστε σε θέση να απελευθερώσουμε όλα τα εδάφη μας» και κατόπιν να «αρχίσουμε συνομιλίες», πρόσθεσε.

Η ουκρανική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία ανακοίνωσε πως έχει σκοπό να ανακαταλάβει τη Χερσώνα, που έπεσε στα χέρια των ρωσικών στρατευμάτων στην αρχή του πολέμου.

Ο Ολεξίι Ντανίλοφ, γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και Αμύνης της Ουκρανίας, ανέφερε μέσω Twitter ότι ο ρωσικός στρατός συγκεντρώνει στρατεύματα στη Χερσώνα, χωρίς να γίνει πιο συγκεκριμένος.

Σύμφωνα με τον Αρεστόβιτς, η Ρωσία αναπτύσσει επίσης στρατεύματα στις περιφέρειες Μελιτόπολη και Ζαπορίζια (νότια).

Ο ουκρανικός στρατός βομβάρδισε σημαντική γέφυρα που ενώνει τις δύο όχθες του Δνείπερου ποταμού στη Χερσώνα, καθιστώντας τη αδιάβατη. Ρώσοι αξιωματικοί είπαν ότι θα στηθούν κινητές γέφυρες και θα αρχίσουν να μετακινούνται δυνάμεις με πορθμεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr