Η απόφαση της Ουάσινγκτον να συνεχίσει να προμηθεύει με όπλα και να παρέχει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία θα βλάψει πιθανόν τις προοπτικές επιτυχών ειρηνευτικών συνομιλιών ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

«Καμπανάκι» για τα όπλα

Η προμήθεια «όπλων στην Ουκρανία δεν θα συμβάλει στην επιτυχία των ρωσο-ουκρανικών συνομιλιών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους μέσω τηλεδιάσκεψης, όταν ρωτήθηκε για τις προμήθειες όπλων από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία. «Βεβαίως αυτό είναι το πιθανότερο ότι θα έχει αρνητικό αποτέλεσμα», πρόσθεσε. Ο Πεσκόφ σημείωσε εξάλλου ότι το Κρεμλίνο έμεινε άναυδο από την απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλουν κυρώσεις στις ενήλικες κόρες του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, περιγράφοντας την κίνηση αυτή ως μέρος μιας ευρύτερης δυτικής φρενίτιδας κατά της Ρωσίας.

«Λυσσασμένη θέση για την επιβολή περιορισμών»

Οι νέες αμερικανικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν χθες κατά της Μόσχας για την εισβολή της στην Ουκρανία έχουν στόχο ρωσικές τράπεζες και ελίτ, μεταξύ των οποίων τις κόρες του Πούτιν Κατερίνα και Μαρία, για τις οποίες Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι κρύβουν τον πλούτο του πατέρα τους. «Βεβαίως θεωρούμε ότι αυτές οι κυρώσεις αποτελούν από μόνες τους την επέκταση μιας απολύτως λυσσασμένης θέσης για την επιβολή περιορισμών», δήλωσε ο Πεσκόφ. «Σε κάθε περίπτωση, η συνεχιζόμενη γραμμή για την επιβολή περιορισμών σε μέλη της οικογένειας μιλάει από μόνη της», σημείωσε. Το Κρεμλίνο δεν μπορεί να καταλάβει το λόγο για τον οποίο μπήκαν στο στόχαστρο οι κόρες του Πούτιν, συνέχισε ο Πεσκόφ.

Κυρώσεις στις κόρες του Πούτιν

«Είναι κάτι που είναι δύσκολο να καταλάβουμε και να εξηγήσουμε», είπε. «Δυστυχώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε τέτοιους αντιπάλους». Η κόρη του Πούτιν Κατερίνα Τιχόνοβα είναι στέλεχος του τεχνολογικού κλάδου και η δουλειά της στηρίζει την ρωσική κυβέρνηση και την αμυντική της βιομηχανία, σύμφωνα με λεπτομέρειες που αναφέρονται στο πακέτο των αμερικανικών κυρώσεων που ανακοινώθηκε χθες. Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος ΥΠΕΞ παρουσιάστηκε εξαιρετικά αρνητικός έναντι σχεδίου ειρήνευσης που παρουσίασε το Κίεβο, λέγο0ντας ότι περιλαμβάνει «απαράδεκτες» θέσεις για τη Μόσχα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr