Πολύ σκληρό τόνο χρησιμοποίησε η Μόσχα απαντώντας στον συνεχιζόμενο εξοπλισμό των Ουκρανών με όπλα προερχόμενα από τη Δύση και χώρες του ΝΑΤΟ.

Η Ρωσία θα θεωρήσει όλα τα οχήματα που μεταφέρουν όπλα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στο έδαφος της Ουκρανίας ως νόμιμους στρατιωτικούς στόχους, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ σε συνέντευξή του στο πρακτορείο TASS.

Προειδοποίηση

Οποιεδήποτε απόπειρες της Δύσης να προκαλέσει σημαντική ζημιά στον ρωσικό στρατό ή στους αυτονομιστές συμμάχους της στην Ουκρανία «θα κατασταλούν σκληρά», πρόσθεσε. «Προειδοποιούμε ότι οι μεταφορές όπλων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που διασχίζουν το ουκρανικό έδαφος θα θεωρηθούν από εμάς ως νόμιμοι στρατιωτικοί στόχοι» δήλωσε ο Ριαμπκόφ σύμφωνα με το TASS.

«Δίνουμε στους Αμερικανούς και άλλους Δυτικούς να καταλάβουν ότι οι προσπάθειες να επιβραδύνουν την ειδική επιχείρηση μας, να προκαλέσουν μέγιστη δυνατή ζημιά στα ρωσικά στρατιωτικά τμήματα και σχηματισμούς στην DPR και την LPR (Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ) θα κατασταλούν σκληρά» δήλωσε ο Ριαμπκόφ.

Η Μόσχα απορρίπτει τις κατηγορίες για «γενοκτονία»

Την ίδια στιγμή, το Κρεμλίνο δήλωσε ότι διαφωνεί κατηγορηματικά με την εκτίμηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι οι ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία συνιστούν «γενοκτονία». Ο πρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε χθες ότι η συμπεριφορά της Ρωσίας στην Ουκρανία ισοδυναμεί κατά την άποψή του με «γενοκτονία», χρησιμοποιώντας αυτή τη λέξη για πρώτη φορά.

«Θεωρούμε πως αυτό το είδος των προσπαθειών να διαστρεβλωθεί η κατάσταση είναι απαράδεκτο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε ενημέρωση μέσω τηλεδιάσκεψης των δημοσιογράφων. «Αυτό δεν είναι καθόλου αποδεκτό από έναν πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, μιας χώρας οι πράξεις της οποίας είναι γνωστές στην πρόσφατη ιστορία» συμπλήρωσε ο Πεσκόφ.

Επιμένει το Κίεβο για τα χημικά όπλα

Από την άλλη πλευρά, η Ουκρανή υφυπουργός Άμυνας Χάνα Μαλιάρ επανέλαβε τις προειδοποιήσεις Ζελένσκι ότι υπάρχει υψηλός κίνδυνος χρήσης από τη Ρωσία χημικών όπλων. Η Μαλιάρ είπε ότι οι αρχές ελέγχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι η Ρωσία μπορεί να έχει ήδη χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στη Μαριούπολη και ότι υπάρχει μια θεωρία πως χρησιμοποιήθηκαν βόμβες φωσφόρου.

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ισχυρισμοί από τις ΗΠΑ και την Ουκρανία πως η Μόσχα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στην Ουκρανία αποτελούν παραπληροφόρηση. Κι αυτό γιατί η Μόσχα – όπως υποστηρίζει η ίδια – κατέστρεψε το 2017 τα τελευταία χημικά αποθέματά της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr