Νέα κίνηση από τη Μόσχα στην αιματηρή σκακιέρα της Ουκρανίας και ενώ συνεχίζεται η ρωσική επίθεση σε διάφορα μέτωπα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, ανακοίνωσε ότι η Μόσχα συνεχίζει να επιμένει στην αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας και ότι θα πρέπει να υπάρχει κατάλογος με συγκεκριμένα οπλικά συστήματα τα οποία δεν θα πρέπει να βρεθούν ποτέ σε ουκρανικό έδαφος. «Συγκεκριμένοι τύποι όπλων κρούσεως θα πρέπει να προσδιοριστούν και να μην αναπτυχθούν, ούτε να κατασκευαστούν ποτέ στην Ουκρανία» είπε ο Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο Al Jazeera.

Παράλληλά, σε μία κίνηση που μπορεί να θεωρηθεί ως καλής θέλησης, ο Ρώσος ΥΠΕΞ δήλωσε ότι η Μόσχα αναγνωρίζει ως ηγέτη της Ουκρανίας τον πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι, προσθέτοντας ότι αποτελεί «θετικό βήμα» ότι ο Ζελένσκι ζήτησε να λάβει διαβεβαιώσεις ασφαλείας. «Οι διαπραγματευτές μας είναι έτοιμο για τον δεύτερο γύρο ώστε να συζητησούν αυτές οι εγγυήσεις με τους Ουκρανούς εκπροσώπους» είπε.

Από την πλευρά του, ο Ζελένσκι ζήτησε από τη Ρωσία να σταματήσει τον βομβαρδισμό της Ουκρανίας πριν συνεχιστούν οι συνομιλίες. Παράλληλα, ζήτησε εγγυήσεις ασφαλείας, αλλά από το ΝΑΤΟ και όχι από τη Ρωσία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr