Μετά το «όχι» της ουκρανικής κυβέρνησης στο ρωσικό τελεσίγραφο για τη Μαριούπολη, ο πρόεδρος της χώρας έστειλε το δικό του μήνυμα στη Μόσχα.

Ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει μετατραπεί σε σύμβολο της ουκρανικής αντίστασης στη ρωσική εισβολή απέρριψε και αυτός το τελεσίγραφο της Μόσχας, λέγοντας σε συνέντευξή του στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό της Ουκρανίας, Suspilne, ότι «μας έχουν αφήσει ένα τελεσίγραφο με διάφορα σημεία. “Ακολουθήστε το και τότε θα τελειώσουμε τον πόλεμο” μας λένε. […] Η Ουκρανία δεν μπορεί να αποδεχτεί το τελεσίγραφο της Ρωσίας».

«Οι άνθρωποι αντιστέκονται»

«Η Ρωσία θεωρεί πως είναι απαραίτητο να μας καταστρέψει όλους, τότε θα εκπληρωθεί το τελεσίγραφό της. Για παράδειγμα, λένε “δώστε μας το Χάρκοβο, τη Μαριούπολη ή το Κίεβο”. Ούτε το Χάρκοβο ούτε η Μαριούπολη ούτε το Κίεβο ούτε εγώ, ο πρόεδρος, μπορούμε να το αποδεχτούμε. Ο ίδιος ο λαός προστατεύει το κράτος μας», πρόσθεσε ο Ζελένσκι. «Και το βλέπουμε στις κατεχόμενες πόλεις της Μελιτόπολης, του Μπερντιάνσκ […] οι άνθρωποι αντιστέκονται. (Οι Ρώσοι) υψώνουν μια σημαία, οι άνθρωποι την βγάζουν», συνέχισε.

«Τι θέλετε; Καταστρέψτε μας όλους. Για αυτό απαντώ: δεν θα μπορέσουμε να υπακούσουμε σ’ αυτό το τελεσίγραφο παρά μόνο αν δεν θα είμαστε πλέον εδώ», κατέληξε. Υπενθυμίζεται ότι η ουκρανική κυβέρνηση απέρριψε σχεδόν ακαριαία από την ώρα που διατυπώθηκε, το ρωσικό τελεσίγραφο για παράδοσης της Μαριούπολης, ενώ η κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων σχεδόν σε όλα τα μέτωπα, δείχνει ότι οι προσπάθειες για ειρήνη δεν έχουν ελπίδα να φτάσουν σύντομα σε αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr