Το γεωπολιτικό παιχνίδι Πούτιν ανεβάζει τις τιμές του φυσικού αερίου

Το σκληρό ύφος και ρητορική που χρησιμοποιεί το τελευταίο διάστημα παρουσίασε για άλλη μια φορά ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος αναφέρθηκε στην εισβολή της χώρας του στην Ουρκανία.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε τους γείτονες της Ρωσίας να μην κλιμακώνουν τις εντάσεις. «Δεν υπάρχει καμία κακή πρόθεση προς τους γείτονές μας. Και θα τους πρότεινα επίσης να μην κλιμακώνουν την κατάσταση, να μην θέτουν περιορισμούς. Εκπληρώνουμε όλες τις υποχρεώσεις μας και θα συνεχίσουμε να τις εκπληρώνουμε», είπε ο Πούτιν σε δηλώσεις του που μετέδωσε η τηλεόραση.

«Να μην επιδεινωθούν οι σχέσεις μας»

«Δεν βλέπουμε καμία ανάγκη εδώ για να επιδεινωθούν οι σχέσεις μας. Και όλες οι ενέργειές μας, αν προκύψουν, προκύπτουν πάντα αποκλειστικά ως απάντηση σε κάποιες εχθρικές ενέργειες, ενέργειες εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας», είπε ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος εμφανίστηκε στην τηλεόραση να λαμβάνει μέρος διαδικτυακά, από την οικία του έξω από τη Μόσχα, σε μια τελετή έπαρσης σημαίας για ένα πορθμείο στη βόρεια Ρωσία.

Μιλά για «επιτυχία»

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ο Ρώσος πρόεδρις, κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, έκανε λόγο για «επιτυχία» του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία. Ο Πούτιν χαρακτήρισε τους Ρώσους στρατιώτες «πραγματικούς ήρωες» και τόνισε ότι η «επιτυχία» της επιχείρησης στην Ουκρανία είναι παράδειγμα αυτού του «ηρωισμού», ισχυριζόμενος ότι η επιχείρηση εξελίσσεται σύμφωνα με το σχέδιο. Επίσης, υποστήριξε ότι Ουκρανοί και Ρώσοι είναι «ένας λαός», τονίζοντας ωστόσο ότι οι Ουκρανοί «απειλούνται και υποβάλλονται σε πλύση εγκεφάλου» και κατηγόρησε τις ουκρανικές δυνάμεις ότι χρησιμοποιούν αμάχους ως «ανθρώπινες ασπίδες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr