Το ρόλο ελληνικών επιχειρήσεων στις εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου καταδίκασε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, μιλώντας στο πλαίσιο της 26ης συζήτησης στρογγυλής τραπέζης του Economist που πραγματοποιείται στο Λαγονήσι.

«Δεν ανταποκρίνεται στα συμφέροντα της Ευρώπης»

Σύμφωνα με το AFP, ο Ουκρανός πρόεδρος σημείωσε ότι «βλέπουμε πώς ελληνικές επιχειρήσεις παρέχουν σχεδόν τον μεγαλύτερο στόλο τάνκερ για τη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου», προσθέτοντας ότι η κατάσταση αυτή «δεν ανταποκρίνεται στα συμφέροντα της Ευρώπης».

«Αυτό συμβαίνει την ίδια στιγμή που μια άλλη ρωσική πηγή ενέργειας (σ.σ. το φυσικό αέριο) χρησιμοποιείται ως όπλο κατά της Ευρώπης και κατά του προϋπολογισμού κάθε ευρωπαϊκού νοικοκυριού», προσέθεσε ο Ζελένσκι, λέγοντας ότι «είμαι σίγουρος ότι αυτό δεν ανταποκρίνεται στα συμφέροντα της Ευρώπης, της Ουκρανίας και της Ελλάδας».

«Η Ρωσία εξάγει θάνατο, κρίση και ψέματα»

Από την πλευρά του, ο Ουκρανός ΥΠΕΞ, Ντιμιτρό Κουλέμπα, παρότρυνε τους ξένους στόλους «να περιορίσουν την πρόσβαση της Ρωσίας στις υπηρεσίες τους και να ξεδοντιάσουν την πολεμική μηχανή του Πούτιν», προσθέτοντας ότι «το μόνο που εξάγει η Ρωσία σήμερα στον κόσμο είναι θάνατος, κρίση και ψέματα».

Από την πλευρά της η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, πριν από μερικές εβδομάδες, εξήγησε ότι τα μέλη της δεν παρανομούν ούτε «σπάνε» κάποιο εμπάργκο. Η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που καταδίκασαν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, και έχει προσφέρει στη χώρα τεράστια ανθρωπιστική και στρατιωτική βοήθεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr