Πόλεμος στην Ουκρανία: πιέσεις Κιέβου στη Γερμανια για παραχώρηση πυραύλων μεγάλης εμβέλειας Taurus

Οι Ουκρανοί ζητούν από τη γερμανική Κυβέρνηση να τους προμηθεύσει πυραύλους μεγάλης εμβέλειας Taurus, ικανούς να χτυπήσουν μέχρι και τη Μόσχα, σύμφωνα με πληροφορίες  εκπροσώπου του Υπουργείου Άμυνας της Γεμανίας.

Ο πύραυλος Taurus έχει εμβέλεια περίπου 500 χιλιομέτρων γεγονός που καθιστά τον δυνατό να χτυπήσει τη ρωσική πρωτεύουσα που βρίσκεται περίπου 450 χιλίομετρα μακριά από τα ουκρανικά σύνορα. Ο Γερμανος Καγκελάριος Σόλτς έχει ζητήσει επανειλημμένως να μην γίνεται χρήση γερμανικών οπλικών συστημάτων σε στόχους εντός της ρωσικής επικράτειας. Την επιθυμία αυτή του Σόλτς έχει τηρήσει γενικότερα το Κίεβο που έχει δεμευτεί να μην χρησιμοποιεί Δυτικά όπλα εναντίον ρωσικών περιοχών.

Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, ο Ουκρανός Πρόεδρος Ζελένσκι ζήτησε προσωπικά απο τον Γερμανό Καγκελάριο τους πυραύλους, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του στο Βερολίνο, κάτι που το γερμανικό Υπ. Άμυνας αρνείται ενώ ταυτόχρονα δεν απαντά σχετικά με το αν η γερμανική κυβέρνηση έχει δεχτεί την επιθυμία του Κιέβου.

Με πληροφορίες του Bloomberg

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr