διαπραγματεύσεις Ρωσίας Ουκρανίας

Το λευκορωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο BELTA αναφέρει ότι η αντιπροσωπεία της Ουκρανίας έχει φτάσει στο σημείο συνάντησης, ενώ το RT σημειώνει ότι ήδη οι συνομιλίες έχουν ξεκινήσει.

⚡️⚡️⚡️Украинская делегация прилетела в Беловежскую пущу на переговоры с Россиейhttps://t.co/xBllEb4Uos

Δείτε εδώ : pic.twitter.com/MepycODqZs

— БЕЛТА (@beltanews) March 7, 2022

Βίντεο με την άφιξη της ουκρανικής αντιπροσωπείας
⚡️⚡️⚡️Момент прибытия украинской делегации на переговоры с Россией

Как и ранее, украинская делегация прибыла в Беларусь с польской стороны.

Δείτε εδώ : pic.twitter.com/X9Kt37b4YQ

— БЕЛТА (@beltanews) March 7, 2022

Στη σκιά της συνάντησης στην Αττάλεια

Ο τρίτος γύρος διαπραγματεύσεων δεν γεννά ιδιαίτερη αισιοδοξία, καθώς η συμφωνημένη εκεχειρία για τη δημιουργία των ανθρωπιστικών διαδρόμων που είχε αποφασιστεί στη δεύτερη συνάντηση μέχρι στιγμής δεν έχει αποδώσει καρπούς, με τις επιχειρήσεις εκκένωσης να αναβάλλονται διαρκώς και τη μία πλευρά να κατηγορεί την άλλη για αθέτηση της συμφωνίας.

Επιπλέον οι συνομιλίες γίνονται στη σκιά της ανακοίνωσης της τριμερούς συνάντησης των ΥΠΕΞ της Ουκρανίας, Ρωσίας και Τουρκίας στην Αττάλεια στις 10 Μαρτίου. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, «η συνάντηση θα είναι σε τριμερή μορφή. Θα συμμετάσχω και εγώ».

Εάν η συνάντηση αυτή πραγματοποιηθεί θα είναι η πρώτη που γίνεται σε τέτοιο επίπεδο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι μέχρι να συναντηθούν οι τρεις ΥΠΕΞ δεν αναμένεται να υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων.

Οι όροι της Ρωσίας

Πριν την έναρξη των συνομιλιών ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, γνωστοποίησε στους Ουκρανούς ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να σταματήσει την «στρατιωτική επιχείρηση» αμέσως, εάν το Κίεβο έκανε αποδεκτούς τους όρους της.

Όπως αναφέρει το Reuters, η δήλωση αυτή των Πεσκόφ είναι μέχρι στιγμής η πιο σαφής δήλωση για τους όρους που θέλει να επιβάλει η Ρωσία στην Ουκρανία προκειμένου να σταματήσει αυτό που αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, η οποία διανύει τη 12η ημέρα της.

Θα πρέπει να κάνουν τροποποιήσεις στο Σύνταγμα

Το Κρεμλίνο διαμηνύει ότι οι επιθέσεις θα «σταματούσαν στη στιγμή» εάν ικανοποιούνταν αυτά τα αιτήματα.

Σχετικά με το θέμα της ουδετερότητας, ο Πεσκοφ είπε: «Θα πρέπει να κάνουν τροποποιήσεις στο Σύνταγμα, σύμφωνα με τις οποίες η Ουκρανία θα απορρίπτει οποιουσδήποτε στόχους για να εισέλθει σε οποιοδήποτε μπλοκ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επέμεινε ότι η Ρωσία δεν επιδιώκει να προβάλει περαιτέρω εδαφικές διεκδικήσεις στην Ουκρανία.

«Πραγματικά ολοκληρώνουμε την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας. Θα την ολοκληρώσουμε. Αλλά το κυριότερο είναι να σταματήσει η Ουκρανία τη στρατιωτική της δράση. Θα πρέπει να σταματήσει τη στρατιωτική της δράση και τότε κανείς δεν θα πυροβολεί», δήλωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr