Σοκαριστικοί για το Κρεμλίνο είναι οι υπολογισμοί της βορειοατλαντικής συμμαχίας για το κόστος που έχει ως τώρα για τη Ρωσία η εισβολή στην Ουκρανία.

Έως και 40.000 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν ή αιχμαλωτήστηκαν στο μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία ανέφερε ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal. Ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι ο συγκεκριμένος υπολογισμός έχει γίνει με βάση τις πληροφορίες που παρέχουν οι ουκρανικές αρχές καθώς και από τις πληροφορίες που ελήφθησαν είτε επίσημα είτε ακούσια από τη Ρωσία.

Χιλιάδες οι νεκροί στρατιώτες

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΝΑΤΟ από την έναρξη της ρωσικής εισβολής μέχρι και σήμερα έχουν σκοτωθεί 7.000 – 15.000 Ρώσοι στρατιώτες. Η Βορειοατλαντική Συμμαχία χρησιμοποιώντας στατιστικούς όρους από προηγούμενες συγκρούσεις υπολόγισε πως για κάθε έναν νεκρό τραυματίζονται περίπου τρεις στρατιώτες. Με αυτό τον τρόπο υπολόγισαν τον συνολικό αριθμό των θυμάτων. Η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της με περίπου 190.000 στρατιώτες. Έκτοτε έφερε επιπλέον στρατεύματα από την Τσετσενία, τη Συρία και άλλες τοποθεσίες.

Όπως αναφέρει το Associated Press οι απώλειες που μετράει μέχρι τώρα η Ρωσία ισούται με τους 15.000 στρατιώτες που έχασε μέσα σε δέκα χρόνια στο Αφγανιστάν. Όταν στις 24 Φεβρουαρίου η Ρωσία εξαπέλυε τη μεγαλύτερη επίθεση σε ευρωπαϊκό έδαφος μετά τη λήξη του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου φαινόταν ότι γρήγορα θα «έπεφτε» το Κίεβο. Ωστόσο μετά από σχεδόν τέσσερις εβδομάδες πολέμου η Μόσχα καταγράφει τεράστιες απώλειες σε προσωπικό αλλά και σε πολεμικό υλικό.

«Απολύτως απερίσκεπτος» ο Πούτιν

Ο πόλεμος του Ρώσου Προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ουκρανία έχει θέσει τη συμμαχία του ΝΑΤΟ και τα κράτη μέλη της «σε απόλυτο κίνδυνο», δήλωσε στους δημοσιογράφους αξιωματούχος του Ανώτατου Στρατηγείου των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη (SHAPE), νωρίτερα την Τετάρτη.

«Από την πλευρά της Ρωσίας, συνειδητοποιούμε ότι ο Πούτιν και το στενό του περιβάλλον, είναι απολύτως απερίσκεπτοι άνθρωποι. Δεν τους ενδιαφέρει η ανθρώπινη ζωή. Λένε δημόσια ψέματα για να αποκρύψουν τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις. Ο Πούτιν έχει αλλάξει τελείως τον λόγο του προς τη Δύση και έχει ένα βαθύ μίσος για τις κοινωνίες μας, για τις αξίες μας, επομένως εκτιμούμε πραγματικά ότι είναι επικίνδυνος και ότι η συμμαχία βρίσκεται σε απόλυτο κίνδυνο», δήλωσε ο αξιωματούχος σύμφωνα με το CNN.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr