Μια διαφορετική οπτική στις πληροφορίες ότι στη διάρκεια των διμερών συνομιλιών Ρωσίας-Ουκρανίας υπάρχει προσχέδιο 15 σημείων δίνει το Κίεβο.

Συγκεκριμένα, ο ανώτατος σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Μιχαΐλο Ποντόλιακ, με ανάρτησή του στα social media επισήμανε ότι το συγκεκριμένο προσχέδιο εκφράζει τις θέσεις της Μόσχας, όσον αφορά στη διαπραγμάτευση για την κατάπαυση των εχθροπραξιών.

«Εν ολίγοις. Οι Financial Times δημοσίευσαν ένα προσχέδιο που αντιπροσωπεύει τη διαπραγματευτική θέση της ρωσικής πλευράς. Τίποτα περισσότερο. Η Ουκρανία έχει τις δικές της θέσεις» τόνισε ο Ποντόλιακ. Σύμφωνα με τον σύμβουλο του Ζελένσκι, το μόνο που επιβεβαιώνει σε αυτό το στάδιο είναι «η κατάπαυση πυρός, η απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων και οι εγγυήσεις ασφαλείας από διάφορες χώρες».

Υπενθυμίζεται ότι οι Financial Times ανέφεραν ότι η Ουκρανία και η Ρωσία έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στις μεταξύ τους συνομιλίες κατάπαυση του πυρός και την απόσυρση ρωσικών στρατευμάτων από τη χώρα.

Όπως αναφέρουν, επικαλούμενοι πηγές που συμμετείχαν στις συνομιλίες, οι δύο αντιπροσωπείες έχουν συμφωνήσει σε ένα προσχέδιο 15 σημείων που προβλέπει ότι το Κίεβο θα δηλώσει ουδετερότητα και αποδεχτεί τη διατήρηση περιορισμένωνες ένοπλων δυνάμεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr