Έντονες πολιτικές ζυμώσεις φέρνει η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε την Πέμπτη ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όλα τα κόμματα κινητοποιούνται για να καθορίσουν τη στρατηγική τους για τη συζήτηση η οποία προβλέπεται… θυελλώδης.

Όλα τα βλέμματα στο ΚΙΝΑΛ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι διεργασίες στο ΚΙΝΑΛ, καθώς θα είναι και το μόνο από τα κόμματα της Βουλής το οποίο δεν θα εκπροσωπηθεί στη συζητήση από τον πρόεδρό του, δεδομένου ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ευρωβουλευτής. Έτσι, το μεσημέρι της Κυριακής ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα απευθύνει ομιλία στους βουλευτές του κόμματος του στην Βουλή.

Ο Ν. Ανδρουλάκης αναμένεται να σκιαγραφήσει την στάση που θα κρατήσει το κόμμα του κατά την διάρκεια της πρότασης δυσπιστίας. Ο ίδιος δήλωσε ότι θα ψηφίσει υπέρ λέγοντας χαρακτηριστικά πως «προφανώς δεν θα παρέχουμε καμία στήριξη στην κυβέρνηση», συμπλήρωσε όμως ότι δεν θα μπουν στα μικροκομματικά παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι έχει διαφορετική στρατηγική από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ερώτηση για το φιάσκο στην Αττική Οδό

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, είπε ότι θεωρεί «αναξιόπιστο» ακόμη και «ανήθικο», να ζητήσει εκλογές όταν καταγράφονται ημερησίως περισσότεροι από 100 θάνατοι συμπολιτών λόγω της πανδημίας.  Παράλληλα, η Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρώστο Στυλιανίδη, για τον συντονισμό των κρατικών υπηρεσίων κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας στην Αττική Οδό, όπου χιλιάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν εν μέσω του χιονιά για πολλές ώρες.

Πιο συγκεκριμένα, οι βουλευτές με την ερώτησή τους ζητούν απαντήσεις και την κατάθεση εγγράφων για τα ακόλουθα θέματα:

1. Πότε έγιναν οι συσκέψεις πριν την εκδήλωση της χιονόπτωσης της 24ης Ιανουαρίου, ποιοι κλήθηκαν, τι προτάσεις κατατέθηκαν τόσο από τις υπηρεσίες όσο και από τις “Αττικές Διαδρομές ΑΕ” και ποια τα πρακτικά με τις αποφάσεις από τις συσκέψεις αυτές; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.

2. Πότε δόθηκε η πρώτη εντολή για διακοπή της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων στην Αττική Οδό και πότε ανταποκρίθηκε η Αττική Οδός και πότε τελικά έγινε αυτό; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.

3. Πότε έγινε έλεγχος της ετοιμότητας λειτουργίας και της επάρκειας των εκχιονιστικών μηχανημάτων της Αττικής Οδού και εάν ναι ποια ήταν η αξιολόγηση του ελέγχου; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr