Ξυδάκης ΝΔ

Πολιτική θύελλα προκάλεσαν οι ακραίες εκφράσεις του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ξυδάκη για την συντηρητική παράταξη και την Νέα Δημοκρατία.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, σε ηχητικό απόσπασμα που μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός «Παραπολιτικά» ακούγεται να χαρακτηρίζει τα στελέχη της ΝΔ «κ@@@δεξιούς και ΕΡΕ».

Στην επίμαχη φράση του ο Νίκος Ξυδάκης λέει ότι  εδώ και δεκαετίες ο φιλελευθερισμός έχει ενταχθεί στην ατζέντα της Αριστεράς, και έχει εγκαταλειφθεί από τη Δεξιά.

Και προσθέτει ότι πάντα η Αριστερά στο λόγο υπέρ ελευθερίας είναι φιλελεύθερη, ενώ σχολιάζοντας τη ΝΔ και την θέση της ότι εκφράζει τον φιλελευθερισμό, λέει: «Αυτοί δεν είναι φιλελεύθεροι, κ@@δεξιοί είναι, ΕΡΕ είναι».

ΝΔ: Ντροπή, ας τον χαίρεται ο κ. Τσίπρας!

Οι εκφράσεις Ξυδάκη προκάλεσε την οξεία προκάλεσε  της ΝΔ, η οποία σε ανακοίνωσή της τόνισε ότι «τα όσα ακραία και προσβλητικά είπε για τους ψηφοφόρους και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Ξυδάκης αποτελούν ντροπή. Είναι ντροπή η τοξικότητα, το μίσος, το εμφυλιοπολεμικό κλίμα και ο πολιτικός “πολιτισμός” που αναδύεται από τα λόγια του πρώην Αναπλ. Υπουργού Πολιτισμού επί ΣΥΡΙΖΑ. Ας τον χαίρεται ο κ. Τσίπρας!».

Πηγή: economico.gr