Διαφωνίες και εντάσεις ανάμεσα στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πέμπτης στην Κουμουνδούρου. Ο Νίκος Παππάς, σύμφωνα με πληροφορίες, επεσήμανε ότι «το κόμμα θα απαντάει στις προκλήσεις υποψηφίων», χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» τη στρατηγική μη επίτευξης απαρτίας που εφαρμόστηκε στην Κεντρική Επιτροπή. Πρόσθεσε ότι «το εξώδικο δεν ανασύρθηκε» και ότι η παράλληλη ιστοσελίδα του Στέφανου Κασσελάκη αποτελεί «προσπάθεια δημιουργίας άλλου κόμματος».
Σύμφωνα με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, όσοι επιχείρησαν να αποτρέψουν τεχνητά την απαρτία «υπονόμευσαν τη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος». Ο Θεοχαρόπουλος υπογράμμισε ότι ο Στ. Κασσελάκης «προσβάλλει την Κεντρική Επιτροπή καθημερινά», παρά το γεγονός ότι η ίδια επιτροπή τον στήριζε έως τον Σεπτέμβριο. Κατηγόρησε επίσης τη δημιουργία σελίδας με το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ ως «μία επιλογή ρήξης με το κόμμα» και τόνισε ότι «ορθώς υπήρξε η άρση της εμπιστοσύνης και δεν εγκρίνεται η υποψηφιότητά του».
Ο Παύλος Πολάκης δεν παρέλειψε να καυτηριάσει τη στάση και των δύο πλευρών. Απευθυνόμενος στην πλειοψηφία, είπε: «την έχετε κάνει την μ@λ@κι@ σας», αναφερόμενος στο γεγονός ότι έχουν μετατρέψει τον πρώην πρόεδρο σε «πληγωμένο πρίγκιπα». Επίσης, χαρακτήρισε όσα προτείνει ο Στέφανος Κασσελάκης ως «μοιάζουν με τον αδολφοχιτλερισμό», κυρίως αναφορικά με την «αμεσοδημοκρατία» που επικαλείται, καταλήγοντας ότι «αυτό το πράγμα πρόεδρος δεν βγαίνει, αν έρθει κανονικός κόσμος να ψηφίσει».
Η Θεοδώρα Τζάκρη υπερασπίστηκε και πάλι τον πρώην πρόεδρο, τονίζοντας ότι «είναι απαράδεκτο να συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία κάθε εβδομάδα» για να τον καταγγέλλει, τη στιγμή που τα ζητήματα παραμένουν ανοιχτά. Πήρε θέση ζητώντας διευκρινίσεις για τον χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου και εξετάζοντας ποιος έδωσε εντολή για την ανακοίνωση της «αμετάκλητης και άμεσα εφαρμοστέας απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής».
Ο Πάνος Ρήγας αναφέρθηκε στο άρθρο 16 του καταστατικού, επισημαίνοντας ότι «όποιος θέλει μπορεί να υποβάλει υποψηφιότητα στο συνέδριο με τριάντα υπογραφές και πόθεν έσχες». Υποστήριξε ότι «το συνέδριο μπορεί να αποφασίσει για τα πάντα και να κάνει ό,τι θέλει», υπογραμμίζοντας τη «δημοκρατική κυριαρχία» του. Από τη δική του πλευρά, ο Νίκος Σκορίνης αναφέρθηκε στο πολωμένο κλίμα, λέγοντας ότι «με αποφεύγουν οι γείτονες γιατί με λυπούνται».
Πηγή: tovima.gr