Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση μοιάζει να έχει περιέλθει το τελευταίο διάστημα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο εσωτερικό της χώρας του, καθώς εκτός από τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, πλέον δέχεται και σφυροκόπημα από την αντιπολίτευση, η οποία βλέπει ότι ο Ερντογάν χάνει την ισχύ και δημοφιλία του.

Έτσι, τα πυρά της αντιπολίτευσης στην τουρκική Βουλή δέχθηκε ο ίδιος ο Ερντογάν και η οικογένειά του, καθώς υπήρξαν καταγγελίες ότι οι γιοί του, Αχμέτ Μπουράκ και Νετσμεντίν Μπιλάλ, δεν πήγαν στον στρατό για να υπηρετήσουν τη θητεία τους, καθώς και ότι ο ίδιος με τις τακτικές του έχει αποδυναμώσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Δείτε ακόμη: Οι εμβολιασμοί ξεκινούν – Τώρα ψάχνουν το … “αντίδοτο” για τους δύσπιστους. Πως σχεδιάζει η κυβέρνηση να πετύχει την ανοσία της αγέλης

Από τα εγκώμια στις ειρωνίες

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, το χάος στην τουρκική Βουλή πυροδότησε ο αντιπρόεδρος της του κυβερνώντος AKP, Μ. Εκμίν Ακμπάσογλου, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο του Ερντογάν λέγοντας ότι θα μείνει στην ιστορία ως ήρωας και γράφει έπος στην εξωτερική πολιτική και στο στράτευμα της Τουρκίας. «Ο Ερντογάν είναι αυτός που πέτυχε το στόχο της ανεξάρτητης Τουρκίας και γράφει έπος στην εξωτερική πολιτική και με το στράτευμά μας. Θα μείνει στην ιστορία, είναι ήρωας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Με ειρωνείες απάντησε ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Οζγκιουρ Οζέλ, λέγοντας ότι η στολή παραλλαγής που φορά ο Τούρκος πρόεδρος θα ταίριαζε και στους γιούς του. «Αφού ο Ερντογάν φοράει τη στολή παραλλαγής, τότε θα ταίριαζε η στολή αυτή και στον Μπιλάλ Ερντογάν και στον Μπουράκ Ερντογάν. Ο ένας έκανε εξαγορά θητείας, ο άλλος δεν υπηρέτησε καθώς δήλωσε ανήμπορος μετά μας μιλάτε για στρατό και παραλλαγές. Άντε τώρα, μην μιλάτε», τόνισε.

Πυρά κατά της κυβέρνησης Ερντογάν εξαπέλυσε και ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Καλού Κόμματος, Λοφτού Τουρκάν ο οποίος έκανε λόγο για διάλυση και καταστροφή των ενόπλων δυνάμεων. «Διαλύσατε τις Ένοπλες Δυνάμεις. Τις καταστρέψατε Τοποθετήσατε τους γκιουλενιστές στο στράτευμα και αυτοί οι ανέντιμοι ήρθαν κι έκαναν απόπειρα πραξικοπήματος. Εσείς είστε υπεύθυνοι γι αυτό», ανέφερε ο Τουρκάν.

Πυρά από Κιλιτσντάρογλου

Σημειώνεται ότι μια μέρα πριν, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, είχε δικαιώσει τον Έλληνα διοικητή για την απόπειρα ελέγχου τουρκικού πλοίου στα ύδατα της Λιβύης, περιστατικό που προκάλεσε μεγάλες εντάσεις μεταξύ Άγκυρας και Βερολίνου. «Στη Μεσόγειο έκαναν έλεγχο σε ένα πλοίο μας. Ο Έλληνας διοικητής, η Ιταλία και η Γερμανία ενημερώνουν την Τουρκία πως θα κάνουν έρευνα. Πέρασαν τέσσερις ώρες και δε δόθηκε απάντηση από την Τουρκία. Τέσσερις ώρες. Διότι κανένας δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τον Ερντογάν. Τότε κάλεσαν την πρεσβεία μας στη Ρώμη. Πέρασε άλλη μια ώρα. Τότε λοιπόν ισχύει ο κανόνας της σιωπής του ΝΑΤΟ. Όταν δεν απαντάει κάποιος, τότε σημαίνει ότι συναινεί, αποδέχεται. Τότε έγινε η έρευνα στο πλοίο» τόνισε ο Κιλιτσντάρογλου, επισύροντας τη μήνι των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ.

Διαβάστε επίσης 

Πηγή: economico.gr