Τι δείχνουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις για την μάχη της ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ

O χρόνος έχει παγώσει στην Χαριλάου Τρικούπη και το σοκ από την απώλεια της Φώφης Γεννηματά φρενάρει κάθε εσωκομματική διαδικασία για την διαδοχή.

Καμία συνάντηση και καμία συζήτηση ανάμεσα στους επτά υποψηφίους για την ηγεσία δεν έχει γίνει και είναι προφανές και αυτονόητο πως η σημερινή ημέρα της κηδείας και του εθνικού πένθους για την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ είναι εξαιρετικά βαριά.

Ποιος θα είναι επικεφαλής της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ

Σε αμιγώς πολιτικό επίπεδο και σε λιγότερο φορτισμένο χρόνο οι εκκρεμότητες που πρέπει να αντιμετωπιστούν είναι επίσης σοβαρές για το ΚΙΝΑΛ. Το πρώτο ζητούμενο είναι εάν, και ποιος θα οριστεί, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινηματος, ή εάν θα εκπροσωπείται έως τις εκλογές στην Βουλή από τον νυν πρώτο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Κώστα Σκανδαλίδη.

Συζητήσεις για αναβολή των εκλογών της 5ης Δεκεμβρίου

Το δεύτερο, και σοβαρό, θέμα είναι εάν θα υπάρξει αναβολή των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ, υπό το βάρος της απώλειες της Φώφης Γεννηματά.

Εδώ, αρκετοί στην Χαριλάου Τρικούπη μιλούν ήδη για αναβολή, την οποία φέρεται να έθεσε πρώτος ο ένας εκ των επτά υποψηφίων, ο Παύλος Χρηστίδης, ο οποίος υπήρξε και από τους πιο στενούς συνεργάτες της προέδρου.

Μέχρι στιγμής καμία επίσημη, ή συντεταγμένη, συζήτηση δεν έχει γίνει, ούτε πρόκειται να γίνει άμεσα, όμως η εικόνα που εκπέμπεται είναι πως οι περισσότεροι υποψήφιοι ΚΙΝΑΛ δεν θα είχαν αντίρρηση για μια μετάθεση του χρόνου των εκλογών. Φέρονται να το δέχονται ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ κατά πληροφορίες επιφυλάξεις έχει ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ως προς το ποιος θα ηγηθεί στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ στη Βουλή μέχρι να γίνουν εκλογές, επίσης το τοπίο είναι συγκεχυμένο. Δεν αποκλείεται να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ για να εκλέξει νέο επικεφαλής, δεν αποκλείεται όμως να αναλάβει και ο Κώστας Σκανδαλίδης προκειμένου να αποφευχθούν εντάσεις μεταξύ των υποψηφίων. Εξ αυτών τρεις είναι βουλευτές και τέσσερις όχι – γεγονός, που σημαίνει πως εάν κάποιος εκ των τριών εμφανιζόταν ως «υπηρεσιακός πρόεδρος» θα είχε αθέμιτο πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων.

Τι δείχνουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις

Σ’ αυτό το βαρύ κλίμα βγήκε στον αέρα και η πρώτη δημοσκόπηση για την εσωκομματική κούρσα ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ – η δημοσκόπηση που έκανε η εταιρία Interview για την ιστοσελίδα politic.gr. Με βάση τα ευρήματά της μεταξύ των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ  προηγείται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 32,4%, ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με 29,2% και έπονται οι Ανδρέας Λοβέρδος με 17,4%, Παύλος Γερουλάνος με 12,7%,  Χάρης Καστανίδης  με 5,3% και Παύλος Χρηστίδης 1,2%.

Στο σύνολο των ψηφοφόρων προηγείται ο Ανδρέας Λοβέρδος με 28% και ακολουθούν οι Νίκος Ανδρουλάκης με 24,6% και  ο Γιώργος Παπανδρέου με 24,3%.

Ανάλογη εικόνα δείχνει και έτερη δημοσκόπησης, μεγάλης εταιρίας, που τρέχει αυτές τις ημέρες και η οποία σύμφωνα με πληροφορίες δείχνει ντέρμπι μεταξύ Νίκου Ανδρουλάκη και Γιώργου Παπανδρέου μεταξύ των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ και σημαντικό προβάδισμα Ανδρέα Λοβέρδου στο σύνολο των ψηφοφόρων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr