Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η κρίση στη Ρωσία, ο ουκρανικός στρατός εξαπέλυε επιθέσεις προς αρκετές κατευθύνσεις κατά των ρωσικών δυνάμεων στο ανατολικό μέτωπο.

«Μια επίθεση σε αρκετές κατευθύνσεις ταυτόχρονα» ξεκίνησε σήμερα στις τοποθεσίες Ορίχοβο-Βασιλίβκα, Μπαχμούτ, Μπογκντανίβκα, Γιαγκιντέ, Κλιτστσιίβκα, Κουρντιουμίβκα, δήλωσε η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Χάνα Μάλιαρ.

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του έχουν προωθηθεί κοντά στο Μπαχμούτ, ένα από τα πιο σημαντικά σημεία της μάχης στο ανατολικό μέτωπο, και σε μια περιοχή νοτιότερα.

Ο Ολεκσάντερ Ταρνάνσκιι, διοικητής του νοτίου μετώπου, Ταυρία, δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απελευθέρωσαν μια περιοχή κοντά στην Κρασνοχορίβκα, δυτικά του περιφερειακού κέντρου του Ντονέτσκ που ελέγχεται από τις ρωσικές δυνάμεις. Είπε ότι η περιοχή βρισκόταν υπό ρωσικό έλεγχο από τότε που οι αυτονομιστικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από τη Μόσχα την έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το 2014.

Ζελένσκι: Υπάρχει χάος στη Ρωσία

Αναφερόμενος στην ανταρσία της Wagner, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε λόγο για «πλήρες χάος» στη Ρωσία.

Ζελένσκι: Υπάρχει χάος στη Ρωσία, αποσύρετε τα στρατεύματά σας από την Ουκρανία

«Σήμερα ο κόσμος μπορεί να δει ότι οι αφέντες της Ρωσίας δεν ελέγχουν τίποτα. Και αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Απλά πλήρες χάος. Απουσία οποιασδήποτε προβλεψιμότητας», δήλωσε ο Ζελένσκι στο βραδινό βιντεοσκοπημένο μήνυμα του.

Τόνισε επίσης ότι οι Ουκρανοί δεν θα σιωπήσουν, δεν θα παραμείνουν αδρανείς και ότι «η ασφάλεια της ανατολικής πτέρυγας της Ευρώπης εξαρτάται αυστηρά από την άμυνά μας».

Κλείνοντας, απευθυνόμενος στον Πούτιν στα ρωσικά, ο Ζελένσκι είπε: «Όσο περισσότερο παραμένουν τα στρατεύματά σας σε ουκρανικό έδαφος, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η καταστροφή που θα φέρουν στη Ρωσία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr