Πολυτεχνείο επεισόδια
ÁÈÇÍÁ – ÅÐÅÉÓÏÄÉÁ ÌÅÔÁÎÕ ÌÅËÙÍ ÔÏÕ ÐÁÌÅ ÊÁÉ ÔÇÓ ÁÓÔÕÍÏÌÉÁÓ
(EUROKINISSI/ÌÉ×ÁËÇÓ ÊÁÑÁÃÉÁÍÍÇÓ)

Επεισόδια ξέσπασαν λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας ανάμεσα σε συγκεντρωμένους για την επέτειο του Πολυτεχνείου και δυνάμεις της Αστυνομίας.

Τα επεισόδια έγιναν στα Προπύλαια και την οδό Σταδίου όπου βρισκόταν σε εξέλιξη συγκέντρωση του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ομάδα περίπου διακοσίων ατόμων βρέθηκε στην οδό Πανεπιστημίου και γρήγορα προκλήθηκε ένταση με τις ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονταν εκεί.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και κρότου λάμψης, ενώ έγιναν και αρκετές προσαγωγές.

Ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ζήτησε από τους επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες, ενώ ο ίδιος καταγγέλλει ότι αστυνομικοί προπηλάκισαν τέσσερις βουλευτές του κόμματος.

«Δε λένε για ποιο λόγο τους χτυπάνε, τους έχουν με χειροπέδες. Προπηλακίστηκε ο Παφίλης . Δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας και μας μιλούν για τη δημόσια υγεία» δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας προσθέτοντας: «Έγινε επίθεση ενάντια σε συγκεκριμένους διαδηλωτές. Είναι εδώ η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ… Έχουν δώσει εντολή σε κάποιους , αν τους έχουν δώσει εντολή, να κάνουν αυτά τα αίσχη. Ξέρουν ότι ο νόμος και η εντολή της κυβέρνησης είναι να υπάρχει εντολή εισαγγελέα για διάλυση συγκέντρωσης».

Πηγή: economico.gr