Το Υπουργείο Οικονομικών θεωρεί ότι η  ύφεση το 2020 θα είναι της τάξης του 10,5% , ενώ διατηρεί τον στόχο για ανάπτυξη 4,5% του ΑΕΠ το 2021.

Από την πλαευρά του ο ΟΟΣΑ στην έκθεση και δημοσιεύτηκε την περασμένη Πέμπτη εκτιμά ότι η ύφεση στην Ελλάδα φέτος  θα είναι 10,1% του ΑΕΠ με οριακή ανάπτυξη 0,9% του ΑΕΠ το 2021. Στις εκτιμήσεις του ο ΟΟΣΑ έχει ενσωματώσει και τις επιπτώσεις από το δεύτερο lock down.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις φθινοπωρινές της προβλέψεις που ανακοινώθηκαν στις αρχές Νοεμβρίου αλλά και η έκθεση του ΔΝΤ για την δεύτερη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας μετά το μνημόνιο που δημοσιοποιήθηκε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας εμφανίζονται σαφώς πιο αισιόδοξοι. Προβλέπουν και οι δύο ύφεση 9% του ΑΕΠ για φέτος και ανάπτυξη 5% του ΑΕΠ η ΕΕ και 5,6% το ΔΝΤ για το 2021.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την ΕΛΣΤΑΤ την Παρασκευή αναθεώρησαν την ύφεση του πρώτου εξαμήνου από το 7,9% του ΑΕΠ στο 6,9% του ΑΕΠ και μαζί με την ύφεση κατά 11,7% διαμόρφωσαν την ύφεση για το εννεάμηνο στο 8,5%.

Πηγή: economico.gr