Μετά την τοξικότητα, η πολιτική της τυμβωρυχίας. Πως ο Αλέξης και η Πόπη αναζητούν... τις ευθύνες των άλλων

Τελικά η Πόπη Τσαπανίδου δεν φτούρισε στον ΣΥΡΙΖΑ. Η κατάρευση του κόμματος στις εκλογές η μη εκλογή της στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα την οδήγησαν στην έξοδο, μετά από μια άχαρη και αποτυχημένη θητεία ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κυρία Τσαπανίδου απείχε από όλες τις κομματικές διεργασίες και τις δημοσιογραφικές ενημερώσεις, ακόμη και αν αυτές συγκέντρωναν το πανελλήνιο ενδιαφέρον, στη σκιά της αποχώρησης του Αλέξη Τσίπρα από την Προεδρία του κόμματος. Η τελευταία εμφάνισή της χρονολογείται το βράδυ των εκλογών της 25ης Ιουνίου, όπου αποδέχτηκε το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά και τους νέους συσχετισμούς που αναδείχθηκαν από την κάλπη, υπερασπιζόμενη τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την κεντρική γραμμή μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Μετά την ανακοίνωση της αναχώρησης του Αλέξη Τσίπρα από την Προεδρία του κόμματος στο Ζάππειο έπαψε κάθε επικοινωνία της με το ευρύτερο κομματικό περιβάλλον, γεγονός που ενίσχυσε τις πληροφορίες ότι η κ.Τσαπανίδου βρισκόταν σε απόσταση από τους άλλους συνεργάτες του κ. Τσίπρα ήδη μετά την πρώτη ήττα στις 25 Μαΐου.

Κομματικά στελέχη καταλογίζουν στην κ. Τσαπανίδου αλαζονεία και αδυναμία επικοινωνίας των εκλογικών μηνυμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, και “τα σκάγια” παίρνουν και τον Αλέξη Τσίπρα, του οποίου ήταν προσωπική επιλογή. “Δεν είχαμε ιδέα , λένε αξιωματούχοι της Κουμουνδούρου, μας τη ‘φόρεσε καπέλο’ ο Αλέξης και απλώς κληθήκαμε να εγκρίνουμε την απόφασή του”.

Μετά την επιστολή παραίτησης της κ. Τσαπανίδου, η Πολιτική Γραμματεία καλείται την ερχόμενη Δευτέρα να ορίσει νέο Εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, με στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναζητούν τώρα πρόσωπο κοινής αποδοχής από όλες τις τάσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr