Πόσο κοστίζουν οι προεκλογικές υποσχέσεις των δύο μονομάχων στις εκλογές της Κυριακή; Με “μετρημένες” υποσχέσεις η Νέα Δημοκρατία, στη λογική του “Τσοβόλα δώσ’ τα όλα” ο ΣΥΡΙΖΑ. Σήμα στήριξης σε μεσαία εισοδηματικά στρώματα, αλλά ταυτόχρονα και δημοσιονομικής υπευθυνότητας επιχειρεί να στείλει με το πρόγραμμά της η Νέα Δημοκρατία. Στις πολιτικές για τον έλεγχο της ακρίβειας, την ενίσχυση των μισθών και σε μέτρα κοινωνικής πολιτικής, ποντάρει ο ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας ελεύθερο το κοντέρ του κόστους.

Όπως επισήμανε στο economico ο Κώστας Μποτόπουλος, “μπορεί οι «υποσχέσεις» της ΝΔ να είναι πιο μετρημένες –και υπό τις δύο έννοιες: υπολογισμένες και μετριοπαθείς- από της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όμως το παράδειγμα δεν είναι καλό. Από την «άλλη όχθη», ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να υπερακοντίσει και να μετατρέψει το άθλημα σε πρωτάθλημα: ένα εσείς, δέκα εμείς (πόσο μάλλον που δεν πρόκειται να κυβερνήσουμε). Με επιπλέον προσθήκες ΦΠΑ, απαλλαγές από ενοχλητικές υποχρεώσεις (δάνεια, δόσεις κλπ) και κλείσιμο του ματιού για τακτοποίηση «αδικιών» (φορολογικών, ασφαλιστικών, ακόμα και εκπαιδευτικών). Τα νούμερα τρομάζουν”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σε ρεπορτάζ της Ειρήνης Χρυσολωρά, παρουσιάζει τον ακόλουθο πίνακα κοστολόγησης των προεκλογικών “δεσμεύσεων” των δύο κομμάτων:

Πηγή: economico.gr