Πούτιν: Η ρωσική πολεμική βιομηχανία πρέπει να στηρίξει τα στρατεύματα εισβολής στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν παρότρυνε τους επικεφαλής της αμυντικής βιομηχανίας της Ρωσίας να συνεχίσουν την προσπάθειά τους για να εξασφαλίσουν ότι ο ρωσικός στρατός θα αποκτήσει γρήγορα όλα τα όπλα, τον εξοπλισμό και το στρατιωτικό υλικό που χρειάζεται για να πολεμήσει στην Ουκρανία.

Ο Πούτιν, ο οποίος ανέδειξε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ως μέρος μιας ιστορικής προσπάθειας να απωθήσει, όπως λέει, την υπερβολική δυτική επιρροή στις παγκόσμιες υποθέσεις, έκανε ττις δξλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Τούλα, ένα κέντρο κατασκευής όπλων.

“Όπλα για τους μαχητές μας”

«Το πιο σημαντικό βασικό καθήκον του στρατιωτικο-βιομηχανικού μας συγκροτήματος είναι να παρέχουμε στις μονάδες και τις δυνάμεις της πρώτης γραμμής ό,τι χρειάζονται: όπλα, εξοπλισμό, πυρομαχικά και εξοπλισμό στις απαραίτητες ποσότητες και τη σωστή ποιότητα στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα», είπε. Πούτιν.

«Είναι επίσης σημαντικό να τελειοποιήσουμε και να βελτιώσουμε σημαντικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά των όπλων και του εξοπλισμού για τους μαχητές μας με βάση την εμπειρία μάχης που έχουμε αποκτήσει».

Ο Πούτιν είπε αυτή την εβδομάδα ότι ο ρωσικός στρατόςθα πρέπει να μάθει από τα λάθη του και να διορθώσει τις καταστάσεις και τις δυσχέρειες ατις οποίες έχει αντιμετωπίσει στην Ουκρανία, υποσχόμενος να του δώσει ό,τι χρειαάζεται προκειμένου να ολοκληρώσει ένα πόλεμο που πλησιάζει στο τέλος του 10ου μήνα.

Από τότε που δεκάδες χιλιάδες ρωσικά στρατεύματα εισχώρησαν στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου σε αυτό που ο Πούτιν αποκάλεσε «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», η Μόσχα έχει παραχωρήσει στις Ουκρανικές δυνάμεις περίπου το ήμισυ της επικράτειας που κατέλαβε αρχικά.

Έχει χάσει ή εγκαταλείψει σημαντικές ποσότητες στρατιωτικού υλικού και, σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους, υπέστη δεκάδες χιλιάδες απώλειες έμψυχου δυναμικού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr