Πούτιν πείνα

Για μεγάλους κινδύνους πείνας και «σοκ μεγάλης έκτασης», λόγω της αστάθειας των τιμών της ενέργειας και των τροφίμων, προειδοποίησε την Πέμπτη ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο Πούτιν δήλωσε ότι η χώρα του προσπαθεί να διαμορφώσει «ένα σύστημα ίσης και αδιαίρετης ασφάλειας».

Οι χώρες της Δύσης ζουν σε βάρος του υπόλοιπου κόσμου 

«Το χρυσό δισεκατομμύριο», δηλαδή οι χώρες της Δύσης, ζει σε βάρος του υπόλοιπου κόσμου, υποστήριξε ακόμα ο Ρώσος πρόεδρος στη Διάσκεψη για την αλληλεπίδραση και τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στην Ασία (CICA) στην πρωτεύουσα του Καζακστάν Αστάνα.

«Η Ρωσία τάσσεται υπέρ της αναθεώρησης των αρχών του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος» ανέφερε στην εναρκτήρια δήλωσή του. Ο Πούτιν ανέφερε χαρακτηριστικά «ότι το τρέχον παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα επέτρεψε στο ‘χρυσό δισεκατομμύριο’ να ζήσει σε βάρος άλλων».

Δηλώνοντας ότι η Ασία είναι μια περιοχή όπου αναδύονται νέα κέντρα εξουσίας, ο Πούτιν υποστήριξε ότι η ήπειρος παίζει μεγάλο ρόλο στη μετάβαση σε μια πολυπολική παγκόσμια τάξη πραγμάτων. «Είναι απαραίτητο να αρθούν όλα τα εμπόδια στις αλυσίδες εφοδιασμού στον κόσμο», πρόσθεσε.

Ο Ρώσος ηγέτης έφτασε στην Αστάνα την Τετάρτη, και αναμένεται να έχει πολλές τριμερείς και διμερείς συνομιλίες.

Η συνάντηση με τον Ερντογάν 

Ο Πούτιν θα παραστεί επίσης στο Συμβούλιο των αρχηγών της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ) και στη σύνοδο κορυφής Ρωσίας-Κεντρικής Ασίας στην πρωτεύουσα του Καζακστάν.

Πρόκειται να συναντήσει τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον οποίο ενδέχεται να συζητήσει το ενδεχόμενο διαλόγου μεταξύ Ρωσίας και κορυφαίων ευρωπαϊκών χωρών, καθώς και τις μεσολαβητικές προσπάθειες της Τουρκίας για την Ουκρανία, όπου η Μόσχα ξεκίνησε μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» τον Φεβρουάριο.

Το θέμα του Καραμπάχ με το Αζερμπαϊτζάν και την Αρμενία και οι συνοριακές διαφορές μεταξύ Κιργιστάν και Τατζικιστάν αναμένεται επίσης να συζητηθούν με τους αντίστοιχους αρχηγούς των κρατών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr