Βλαντιμίρ Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε σήμερα πως η χώρα του θα συνεχίσει να πολεμάει την Ουκρανία, εκτός αν το Κίεβο αποδεχθεί μια συμφωνία που θα λαμβάνει υπ’ όψιν της τις ανησυχίες ασφαλείας της Μόσχας, προσθέτοντας πως οι στόχοι της “ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης” θα εκπληρωθούν σε κάθε περίπτωση.

Απαντώντας σε ερωτήσεις από το κοινό και τα μέσα ενημέρωσης σε μια εκδήλωση με κυρίαρχο το θέμα του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας, ο κ.Πούτιν – που πρόσφατα ανακοίνωσε επισήμως πως θα διεκδικήσει μία ακόμα εξαετή προεδρική θητεία στις επερχόμενες εκλογές του Μαρτίου – δήλωσε πως οι αρχικοί στόχοι του στην Ουκρανία δεν έχουν αλλάξει και πως οι Ρωσικές δυνάμεις βελτιώνουν τη θέση τους κατά μήκος σχεδόν ολόκληρης της γραμμής του μετώπου.

Σύμφωνα με το Ρώσο πρόεδρο, οι βασικοί στόχοι της Ρωσίας παραμένουν η “αποναζιστικοποίηση”, η “αποστρατιωτικοποίηση” και η εξασφάλιση της ουδετερότητας της Ουκρανίας, όπως υπενθύμισε. “Θα υπάρξει ειρήνη όταν επιτύχουμε τους στόχους μας”, δήλωσε ο 71χρονος Βλαντιμίρ Πούτιν.

“Όσο για την αποστρατιωτικοποίηση, αν (οι Ουκρανοί) δεν θέλουν να έρθουν σε μια συμφωνία, τότε είμαστε αναγκασμένοι να λάβουμε άλλα μέτρα, περιλαμβανομένων στρατιωτικών… Είτε θα έχουμε μια συμφωνία, θα συμφωνήσουμε σε ορισμένες παραμέτρους (για το μέγεθος και τη δύναμη του στρατού της Ουκρανίας)… ή θα το επιλύσουμε αυτό με τη βία. Αυτό είναι για το οποίο αγωνιζόμαστε”, διευκρίνισε ο Ρώσος πρόεδρος προς όσους δεν το είχαν ήδη καταλάβει.

Ο κ.Πούτιν, που έχει αυτοχαρακτηριστεί ως ο “σωστός άνθρωπος” για να συνεχίσει να ηγείται της Ρωσίας σε έναν πόλεμο που η Δύση χαρακτηρίζει απρόκλητη αποικιοκρατικού τύπου αρπαγή γης, σε κάποια στιγμή της εκδήλωσης έλαβε ερωτήσεις Ρώσους στρατιωτικούς που πολεμούν στην πρώτη γραμμή στο Ουκρανικό μέτωπο, υπό τον ήχο πυροβολισμών στο παρασκήνιο.

Ο ίδιος, απέκλεισε προς το παρόν ένα νέο κύμα επιστράτευσης, απαντώντας πως αυτό δεν χρειάζεται τη δεδομένη χρονική στιγμή. “Η ροή των ανδρών που είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν την πατρίδα μας με τα όπλα στο χέρι δεν μειώνεται. Μαζί με τους εθελοντές, θα πρέπει να είναι γύρω στο μισό εκατομμύριο άνθρωποι. Δεν υπάρχει ανάγκη για [περαιτέρω στρατιωτική] κινητοποίηση μέχρι σήμερα”, όπως επεσήμανε, κάνοντας λόγο για συνολικά 617.000 Ρώσους στρατιώτες που πολεμούν αυτή τη στιγμή σε ζώνες μάχης στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr