Πρεμ Γουάτσα

Την μεγάλη εμπιστοσύνη του προς την Ελλάδα εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Fairfax Πρεμ Γουάτσα, κατά τη συζήτηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο συνέδριο του ΣΕΒ με θέμα Reinventing Greece through Investments in Innovation. “Η Ελλάδα βρίσκεται στη διαδικασία μιας μεταμόρφωσης, είμαι μεγάλος υποστηρικτής της Ελλάδας και πιστεύω πως θα δούμε την οικονομική ανάπτυξή της να συνεχίζεται και να φτάνει και το 8%”, τόνισε.

“Από όλες τις χώρες της Ευρώπης, η ευκαιρία βρίσκεται στην Ελλάδα”

Από όλες τις χώρες της Ευρώπης, η ευκαιρία βρίσκεται στην Ελλάδα”, υπογράμμισε ο κ. Γουάτσα προσθέτοντας στη συνέχεια ότι μια χώρα φιλόξενη στις επενδύσεις θα προσελκύσει επενδυτές. “H ελληνική κυβέρνηση το κάνει αυτό… Στην Ελλάδα πραγματοποιείται το αδύνατο. Τα δεδομένα είναι τόσο καλά και οι περισσότεροι δεν το βλέπουν αυτό αλλά θα το δουν τελικά”, ανέφερε ο κ. Γουάτσα δίνοντας τα εύσημα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

O επικεφαλής της Fairfax εξέφρασε την εκτίμησή του για το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας. “Υπάρχουν εξαιρετικοί μάνατζερ στην Ελλάδα, εκπαιδευμένοι στο εξωτερικό, που χρειάζονταν απλώς μια ευκαιρία να αναδειχθούν”, υπογράμμισε αναφέροντας ότι οι διοικήσεις των εταιρειών που έχει επενδύσει η Fairfax όπως η Eurobank, η Grivalia Hospitality και η Eurolife δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις διοικήσεις των μεγαλύτερων εταιρειών του κόσμου.

Κ.Μητσοτάκης: Στόχος μας η απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων

Στη δυναμική του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. “Στόχος μας είναι να λειτουργούμε ως καταλύτες για να απελευθερώσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας. Να δώσουμε στους Έλληνες τη δυναμική που χρειάζονται για να εκπληρώνουν το όνειρά τους στη χώρα”, τόνισε.

Μιλώντας για το μοντέλο της οικονομίας ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: “Θέλουμε να βάλουμε τα θεμέλια για μια αλλαγή στο μοντέλο της χώρας Για μια πράσινη και ψηφιακή μετάβαση. Να γίνει η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ψηφιακή οικονομία. Έχουμε υψηλές προσδοκίες και είμαστε σε καλό σημείο για τις εκπληρώσουμε”.

“Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιείται μια έκρηξη επενδύσεων στην Ελλάδα. Και για τους μισθωτούς υπάρχουν καλύτερες συνθήκες, λόγω της μείωσης της φορολογίας, ενώ υπάρχουν και επενδυτικά κίνητρα. Αλλά το σπουδαιότερο είναι η θετική προοπτική που παρέχεται στους επενδυτές για να έρθουν στην Ελλάδα”, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr