Ο σημαντικός επενδυτής περιέγραψε μάλιστα την εμπειρία του, για την οικονομική “μεταμόρφωση” και εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας η οποία, παρά τις “συμπληγάδες” που πέρασε, είναι σήμερα σε ένα εξαιρετικά καλό επίπεδο, τέτοιο που αποτελεί μια χώρα με ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον την οποία εμπιστεύονται πολλές από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο

Νίκος Παπαθανάσης: Προϋποθέσεις για νέες στρατηγικές συνεργασίες

Στο ίδιο Συνέδριο, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, αναφέρθηκε στην ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας που οδηγεί τη χώρα στην εξέλιξη και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για νέες στρατηγικές συνεργασίες και επιχειρηματικές – εμπορικές συμφωνίες, αλλά και επενδύσεις όπως αυτές που έχουν συνάψει ο Καναδάς και η Ελλάδα.

Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι η Ελληνική οικονομία αναπτύσσεται συνεχώς χάρη στην ατζέντα των μεταρρυθμίσεων που έθεσε σε προτεραιότητα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μεταξύ των βασικών που έγιναν και ακουμπούν σε τρεις κύριους άξονες – προτεραιότητες είναι η μείωση των φόρων σε όλους τους τομείς, τόνισε.

Πρεμ Γουάτσα: Eπανεκλογή Μητσοτάκη θα δημιουργήσει ακόμη πιο ασφαλές περιβάλλον για επενδύσειςΟ Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης

Ενδεικτικό είναι, όπως είπε, ότι “σήμερα, στην καρδιά της ενεργειακής κρίσης η οικονομία μας αναπτύσσεται γρήγορα και εκτιμάται ότι ο μέσος όρος ανάπτυξης θα ξεπεράσει το 5,3% το 2022 ενώ ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ευρώπη υπολογίζεται στο 3,1%”, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό.

Μια ακόμη σημαντική προτεραιότητα που έθεσε η κυβέρνηση ήταν οι αλλαγές που μεταμόρφωσαν την Ελλάδα σε φιλικό επιχειρηματικό επενδυτικό προορισμό, όπως και η μείωση των κόκκινων δανείων για την ενδυνάμωση του τραπεζικού συστήματος.

Πηγή: economico.gr