Την ώρα που ο Τζο Μπάιντεν στέλνει ενωτικά μηνύματα προς όλους στις ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ αρνείται πεισματικά να αποδεχθεί την ήττα του στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου και σχεδιάζει την αντεπίθεσή του.

Ωστόσο, το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο, καθώς φαίνεται ότι τα πρόσωπα που θεωρείται ότι έχουν τη μεγαλύτερη επιρροή στον πρόεδρο των ΗΠΑ δεν συμφωνούν ως προς το τι μέλλει γενέσθαι.

«Αποδέξου την ήττα»

Συγκεκριμένα, πληροφορίες του CNN αναφέρουν ότι ο γαμπρός του, Τζάρεντ Κούσνερ, τον συμβουλεύει να αποδεχθεί την ήττα του και να προχωρήσει σε ομαλή παράδοση της εξουσίας στον Μπάιντεν.

Στο ίδιο μήκος κύματος φαίνεται ότι βρίσκεται και η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ, ενώ εντύπωση έχει προκαλέσει η σιωπή της «Πρώτης Κόρης», Ιβάνκα Τραμπ, αν και εκτιμάται ότι εκφράζεται μέσω Κούσνερ.

«Πόλεμο» θέλουν οι γιοι του

Από την άλλη πλευρά, οι γιοι του Τραμπ, Ντόναλντ τζούνιορ και Ερικ φαίνεται να τον υποστηρίζουν στο να μην παραδεχθεί την ήττα του και να συνεχίσει ένα νομικό πόλεμο κατά του Μπάιντεν.

Οι δύο ενήλικοι γιοι του Τραμπ υπήρξαν τα δύο βασικά άτομα που παρότρυναν τον Πρόεδρο και τους συνεργάτες του κ να συνεχίσουν να αμφισβητούν τα αποτελέσματα των εκλογών του 2020, σύμφωνα με πολλές πηγές.

Ταυτόχρονα, και οι δύο ασκούν πιέσεις στους Ρεπουμπλικανούς να στηρίξουν έμπρακτα και δημόσια τον πατέρας τους, κατηγορώντας το κόμμα ότι δεν του παρέχει τη στήριξη που του οφείλει.

«Θα σπάει πράγματα»

Και μέσα σε όλα, η ανιψιά του Τραμπ, Μέρι Τραμπ, σε άρθρο της έκανε τη δυσοίωνη πρόβλεψη ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, μόνο και μόνο από γινάτι και οργή, θα αρχίσει να «σπάει πράγματα».

«Δεν θα αποδεχθεί την ήττα του και δεν πρόκειται να επιτρέψει να υπάρξει ομαλή παράδοση της εξουσίας. Τώρα το μόνο που κάνει είναι να σπάει πράγματα και θα συνεχίσει να το κάνει», σημείωσε ο Μέρι Τραμπ.

«Επικίνδυνοι» μήνες

Εκτίμησε δε ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι «επικίνδυνοι», καθώς ο Τραμπ δεν θα κάνει τίποτα για την πανδημία του κοροναϊού και τα αυξανόμενα θύματά της, και θα επιχειρήσει να απονομιμοποιήσει τη νέα κυβέρνηση.

Υποστήριξε, δε, ότι ο Τραμπ δεν έχει κερδίσει τίποτα με νόμιμο τρόπο στη ζωή του και ότι «θεωρεί ότι αν κλέψεις και απατήσεις για να κερδίσεις σου αξίζει να κερδίσεις», λέγοντας μάλιστα ότι αναμένει ουκ ολίγα «meltdowns».

Πηγή: economico.gr