Μετά τα δραματικά γεγονότα που σημάδεψαν την 6η Ιανουαρίου, με την εισβολή των οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο της Ουάσινγκτον, τα επεισόδια με την αστυνομία και την εκκένωση του κτιρίου, πλέον ο χρόνος μετρά ανάποδα για τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Υπό την προεδρία του αντιπροέδρου, Μάικ Πενς και της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, το Κογκρέσο προχώρησε στη διαδικασία επικύρωσης των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας του Κολεγίου των Εκλεκτόρων και αναγνώρισε ότι ο Τζο Μπάιντεν έλαβε 306 ψήφους, έναντι 232 του Ντόναλντ Τραμπ.

Πρόεδρος και με τη βούλα ο Μπάιντεν

Αυτό σημαίνει ότι πλέον ο Τζο Μπάιντεν είναι ο αδιαμφισβήτητος 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, και ότι ο Τραμπ δεν έχει καμία απολύτως ελπίδα να ανατρέψει το αποτέλεσμα των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, όσο κι αν προσπαθήσει. Την ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος έκανε η Δημοκρατική Γερουσιαστής Έιμι Κλομπουσάρ, υπό τα χειροκροτήματα του σώματος.

Νωρίτερα, οι τελευταίες προσπάθειες των υποστηρικτών του Τραμπ να ανατρέψουν το αποτέλεσμα, προβάλλοντας ενστάσεις για τις ψήφους της Αριζόνα και της Πενσιλβάνια απορρίφθηκαν πανηγυρικά και με μεγάλες πλειοψηφίες, ενώ κάποιες άλλες ενστάσεις ήταν παράτυπες και δεν συζητήθηκαν από τα δύο Σώματα.

Πηγή: economico.gr