Λινού κορονοϊού
ÓÕÍÅÍÔÅÕÎÇ ÔÕÐÏÕ ÓÅÃÁÓ ÊÁÉ ÉÅÊ ÁÊÌÇ ÃÉÁ ÔÇÍ ÓÕÍÅ×ÉÓÇ ÓÕÍÅÑÃÁÓÉÁÓ ÊÁÉ ÐÁÑÏ×Ç ÕÐÏÔÑÏÖÉÙÍ ÓÅ ÁÈËÇÔÅÓ ÔÏÕ ÓÔÉÂÏÕ.ÓÔÇÍ ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ Ç ÕÐÅÕÈÕÍÇ ÔÏÕ ÐÑÏÃÑÁÌÌÁÔÏÓ ÄÉÁÔÑÏÖÇ êá ÁÈÇÍÁ ËÉÍÏÕ. ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ/EUROKINISSI

Προειδοποίηση για δύσκολο 20ήμερο και για επίμονα υψηλά επίπεδα στην διασπορά του κορονοϊού απηύθυνε η καθηγήτρια της Ιατρικής στο ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού.

«Εύχομαι να βγω ψεύτρα, αλλά φοβάμαι ότι ο στόχος μας αυτή τη στιγμή είναι να κρατήσουμε τα 3.200 κρούσματα. Αυτός είναι ο στόχος, να σταθεροποιηθούμε τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες. Δεν υπάρχει ελπίδα για μείωση, φοβάμαι» δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1.

Με αυτή την προοπτική, η Αθηνά Λινού εμφανίστηκε κάθετη ως προς το ότι θεωρεί αυτονόητο πως η 1η Δεκέμβρη δεν μπορεί να υπάρχει καν στο τραπέζι ως ημέρα επανεκκίνησης της οικονομίας και κυρίως της εστίασης.

«Να μην υπάρξει καμία συζήτηση να ανοίξουν τα εστιατόρια πριν από τα Χριστούγεννα», είπε. «Αν ανοίξουμε παραμονές και έχουμε δημόσια ρεβεγιόν και γιορτές θα είναι δύσκολα, ενώ το λιανεμπόριο μπορεί να ελεγχθεί. Το 80% των κρουσμάτων είναι σε δημόσιους κλειστούς χώρους όπως εστιατόρια, μπαρ σύμφωνα με μελέτες» σημείωσε.

Παράλληλα, έκανε έκκληση, για την ψυχική στήριξη των γιατρών και του υγειονομικού προσωπικού: «Αυτή την στιγμή», τόνισε, «δεν γίνεται καμία προσπάθεια να στηρίξουμε τους λειτουργούς υγείας ψυχολογικά. Θα έχουμε κατάρρευση από επαγγελματική εξουθένωση και όπως δεν βρίσκουμε τώρα κλίνες, δεν θα βρίσκουμε γιατρούς».

Πηγή: economico.gr