Μητσοτάκης-Κασσελάκης

Τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συνάντησε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο γραφείο του στη Βουλή, σε μια πρώτη, επίσημη συνεύρεση πολιτικής “γνωριμίας”. Ως γνωστόν, ο κ.Κασσελάκης δεν είναι βουλευτής, κατά συνέπεια δεν έχει δικαίωμα να ευρίσκεται στα έδρανα των βουλευτών ή να απευθύνει ομιλίες-παρεμβάσεις προς την Ολομέλεια και σε Επιτροπές της Βουλής.

Ο κ.Μητσοτάκης συνεχάρη μπροστά στις κάμερες τον κ.Κασσελάκη για την εκλογή του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στο σχετικό διάλογο που συνηθίζεται, θέμα ήταν οι Έλληνες απόδημοι, με τον κ.Κασσελάκη να τονίζει πως “έχουμε ευθύνη να τους φέρουμε πίσω” και να ζητά τη δυνατότητα να εκλέγουν εκπροσώπους της δικής τους κοινότητας. “Κάναμε μία καλή αρχή με το νομοσχέδιο που δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και κατοικούν στο εξωτερικό να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους”, τού απήντησε ο πρωθυπουργός, για να προσθέσει πως “θα τα συζητήσουμε όλα”.

Ο κ.Μητσοτάκης στη συνέχεια θα μιλήσει στην Ολομέλεια της βουλής με παρέμβασή του στη συζήτηση για το σχέδιο Νόμου του υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο: “Νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων φορέων του δημοσίου τομέα, ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους και λοιπές διατάξεις”.

Το απόγευμα στις 18:30 θα μιλήσει σε εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr