Σε προσπάθεια αντιστροφής της πραγματικότητας μοιάζει να έχει αποδυθεί ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μοιάζει να μην είναι πλέον σίγουρος για την έκβαση της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. όσον αφορά στην επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία για την αποσταθεροποιητική της στάση στην ανατολική Μεσόγειο.

«Κάνουν πολιτική όλο με το ψέμα»

Έτσι, σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι «η Ελλάδα κατάφερε να φέρει το θέμα των διαφορών με την Τουρκία στην Ε.Ε.», ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως «στην πραγματικότητα αυτοί προσπαθούν συνεχώς να αποφύγουν να καθίσουν στο τραπέζι. Όπως έκαναν και με το κάλεσμα του κυρίου Στόλτενμπεργκ. Για παράδειγμα, υπήρχε περίπτωση να γίνει ένα βήμα μεταξύ της Τουρκίας, της Ελλάδας και της Αλβανίας [και] δυστυχώς πάλι δεν ήρθαν στο τραπέζι. Κάνουν πολιτική όλο με το ψέμα».

Δείτε ακόμη: Η ώρα της αλήθειας για την Τουρκία – Το αίτημα της Αθήνας για εμπάργκο πώλησης όπλων στην Άγκυρα, ο ρόλος της Γερμανίας και οι χαμηλές προσδοκίες για επιβολή κυρώσεων

«Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε»

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο Ερντογάν, λίγο πριν την επίσημη επίσκεψή του στο Αζερμπαϊτζάν, αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τόνισε πως «εμείς στεκόμαστε όρθιοι. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε όσα δικαιώματα έχουμε στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως θα κάνουμε και με τη βόρεια Κύπρο. Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε στα ζητήματα αυτά. Όμως αν η Ελλάδα ως γείτονας συμπεριφερθεί έντιμα θα συνεχίσουμε να είμαστε στο τραπέζι».

Επίθεση στην Ε.Ε.

Παράλληλα, εκτίμησε με αρκετή αλαζονεία ότι οποιουδήποτε είδους κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση εναντίον της Τουρκίας δεν πρόκειται να επηρεάσουν σημαντικά τη χώρα. ισχυριζόμενος, μάλιστα, ότι η Ε.Ε. «δεν έχει ποτέ φερθεί με εντιμότητα ούτε έχει κρατήσει τις υποσχέσεις της» και λέγοντας ότι οι τίμιοι και ειλικρινείς ηγέτες της Ένωσης είναι εναντίον των κυρώσεων.

Δείτε ακόμη

Πηγή: economico.gr