Δρίτσας 17 Νοέμβρη

Με μια δήλωση που προκαλεί αλγεινές εντυπώσεις για την υπόθεση Κουφοντίνα και την 17 Νοέμβρη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας ανοίγει πολιτικό ζήτημα για την αξιωματική αντιπολίτευση και εκθέτει σοβαρά τον Αλέξη Τσίπρα.

Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από την 17 Νοέμβρη” δήλωσε ο βουλευτής Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στο “Κανάλι 1” προκαλώντας, αν μη τι άλλο, αίσθηση όπως και την έντονη αντίδραση της ΝΔ.

Ο κ. Δρίτσας επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης για την υπόθεση Κουφοντίνα κατηγορώντας την πως δεν τηρεί τον νόμο και υποστήριξε ότι με την στάση της «θα αναβιώσει μία συζήτηση για την δράση του ένοπλου αγώνα και της τρομοκρατίας, όπως λέγεται».

Συνεχίζοντας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την άποψη πως «κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί, πιστεύω εγώ, από την δράση αυτών των οργανώσεων, των τρομοκρατικών. Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη. Αντίθετα ο ελληνικός λαός έχει τρομοκρατηθεί από πάρα πολλές άλλες πολιτικές».

Στο σημείο εκείνο η δημοσιογράφος ρωτά: «Δεν καταλαβαίνω τι λέτε, λέτε ότι δεν είχαμε τρομοκρατηθεί ως λαός από τη 17 Νοέμβρη με τις δολοφονίες;» με τον κ. Δρίτσα να επιμένει στην τοποθέτησή του και να απαντά: «Ναι, βεβαίως, το έχω βιώσει».

ΝΔ: Να πάρει θέση ο Α. Τσίπρας για τις δηλώσεις Δρίτσα

Εντονη ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία με ανακοίνωσή της καλεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση για τις δηλώσεις Δρίτσα:

“Οι σημερινές δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα στο «Κανάλι Ένα», ότι κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη, προσβάλλουν βάναυσα τη μνήμη των 23 ανθρώπων που έχουν δολοφονηθεί από την οργάνωση και δείχνουν πλήρη περιφρόνηση στον πόνο των οικογενειών που θρηνούν τον χαμό των αγαπημένων τους προσώπων< αναφέρει η ΝΔ προσθέτοντας:

“Είναι δε χυδαίο να επικαλείται την πολιτική ταυτότητα των θυμάτων, λες κι έχει κάποιος το δικαίωμα να καταδικάζει σε θάνατο και να δολοφονεί όποιον θέλει.
Οι δηλώσεις του κ. Δρίτσα, είναι ανεπίτρεπτες για εκπρόσωπο κοινοβουλευτικού κόμματος και υπερβαίνουν ακόμη και τα όρια της καμπάνιας υπεράσπισης του κατά συρροή δολοφόνου Δ. Κουφοντίνα, στην οποία έχει επιδοθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να πάρει θέση για τις δηλώσεις του κ. Δρίτσα”.

Πηγή: economico.gr