Την… κλασσική τακτική αύξησης της έντασης με την Ελλάδα συνεχίζει η Τουρκία, παρά τη διεθνή δυσαρέσκεια που έχει εκφραστεί για την επιθετικότητα της Άγκυρας σε βάρος της Αθήνας.

Προκλήσεων συνέχεια

Αυτή τη φορά, ο… φορέας των προκλήσεων ήταν ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος ανέφερε ότι «η Τουρκία είναι υπέρ του διαλόγου», αλλά από την άλλη ξεκαθάρισε ότι «δεν πρέπει να πάρουν αέρα τα μυαλά της Ελλάδας και να μη βασίζεται σε τρίτες χώρες».

Μάλιστα επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι εκείνη που ευθύνεται για την αύξηση της έντασης, λέγοντας ότι «καλούμε την Ελλάδα να εγκαταλείψει τις πολιτικές και τις ενέργειες που αυξάνουν την ένταση, αλλά η έκκλησή μας για διάλογο δεν είναι αδυναμία, θα προστατέψουμε το δίκιο μας» και δηλώνοντας ότι η Τουρκία «δεν θα δεχθεί τετελεσμένα».

Νέο ζήτημα με τα νησιά

Όσον αφορά στους εξοπλισμούς της χώρας μας, ο Ακάρ επανέλαβε (κουραστικά) ότι «είναι μάταιος ο κόπος της Ελλάδας με τα εξοπλιστικά προγράμματα», ενώ υποστήριξε ότι πρέπει ο πλούτος στο Αιγαίο «να μοιραστεί με δίκαιο τρόπο», μια μέρα μετά την απόφαση του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της Τουρκίας, που ζήτησε από την Ελλάδα να αποστρατικοποιήσει άμεσα τα νησιά του Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, μετά από τρίωρη συνεδρίαση υπό τον Ερντογάν, το όργανο σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «τονίστηκε ότι αναμένουμε από την Ελλάδα, που αδιαφορεί για τη συμβιβαστική και ειλικρινή προσέγγιση της Τουρκίας και τις προτάσεις διαλόγου με προσανατολισμό στη λύση, να τερματίσει τις δραστηριότητές της που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες αναφορικά με τον εξοπλισμό των νησιών που διέπονται από μη στρατιωτικό καθεστώς».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr