Ερντογάν: Αλλάζει τον εκλογικό νόμο για να αποτρέψει πλειοψηφία της αντιπολίτευσης

Όσοι πίστευαν ότι ο Τούρκος πρόεδρος θα ήταν πολύ απασχολημένος με την προσπάθειά του να παίξει τον διαμεσολαβητή μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και θα «έβαζε φρένο» στην αναθεωρητική ρητορική του για το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, διαψεύστηκαν πολύ γρήγορα.

Μέσω τηλεδιάσκεψης με τους επικεφαλής της διακλαδικής άσκησης των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων με την ονομασία «Γαλάζια Πατρίδα 2022», ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε αναφορά στην ενίσχυση των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων, και, παράλληλα εξαπέλυσε «πυρά» κατά της ελληνικής πλευράς, με αφορμή το προσφυγικό/μεταναστευτικό στο Αιγαίο.

Η «αιχμή» κατά της Ελλάδας

«Κερδίσαμε την εκτίμηση του κόσμου με τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης αλλά και των ανθρωπιστικών αποστολών που πραγματοποιούμε σε περιοχές όπου υπάρχει μεγάλη κρίση. Την ώρα που άλλες χώρες, οι οποίες θεωρούν ότι είναι μοντέρνες σύγχρονες και προοδευτικές, σκοτώνουν πρόσφυγες βυθίζοντας τις βάρκες τους στη θάλασσα εμείς με τις δυνάμεις της Ακτοφυλακής και του Πολεμικού Ναυτικού μας σώζουμε εκατοντάδες χιλιάδες ζωές», είπε χαρακτηριστικά.

«Ετοιμοπόλεμο το Πολεμικό Ναυτικό»

Η άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα 2022» ολοκληρώνεται σήμερα και αποτελεί ίσως την κορυφαία διακλαδική άσκηση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων που πραγματοποιείται στη Μαύρη Θάλασσα, στο Αιγαίο αλλά και στην ανατολική Μεσόγειο, με την συμμετοχή μεγάλου αριθμού πτητικών μέσων, προσωπικού και πολεμικών πλοίων, με την Άγκυρα να κάνει προβολή ισχύος. Στο πλαίσιο αυτό, ο Ερντογάν σημείωσε ότι «η Τουρκία δίνει ιδιαίτερη σημασία ώστε να είναι ετοιμοπόλεμο το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας και για να συνεισφέρει τα μέγιστα στην υπεράσπιση της πατρίδας. Για τους λόγους αυτούς αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα».

«Λειτουργική λύση»

Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος δεν έκρυψε τα μεγαλεπίβολα σχέδιά του, τονίζοντας ότι «θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μέχρι να γίνουμε η πιο ισχυρή χώρα στην περιοχή και στον κόσμο με νέα πλοία, υποβρύχια και οπλικά συστήματα. Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην ύψιστη συμβολή στην υπεράσπιση της πατρίδας. Το προσωπικό μας ειδικών καθηκόντων που συμμετείχε στην άσκηση έδειξε ότι ήταν πάντα έτοιμο για την επιχείρηση εκπληρώνοντας τα καθήκοντά του». Νωρίτερα, ο Ερντογάν είχε πει ότι «στην Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο δίνουμε σημασία στην επίτευξη της σταθερότητας και προσπαθούμε για μια δίκαιη, ρεαλιστική και λειτουργική λύση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr