Ερντογάν Θεσσαλονίκη

Αν η παγκόσμια αυτοκρατορική δομή συνεχίσει να επιτίθεται σε κάθε πεδίο στο μεγάλο τουρκικό έθνος, τότε το μεγάλο τουρκικό έθνος θα επιστρέψει στα σύνορα του Εθνικού Ορκου».

Βλέψεις μέχρι και τη… Θεσσαλονίκη φαίνεται να έχουν οι Τούρκοι σε μια προσπάθεια αναστροφής του αρνητικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί κατά του προέδρου Ερντογάν λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα.

Ο Γιγί Μπουλούτ, επικεφαλής σύμβουλος του Ερντογάν και μέλος του Προεδρικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, με ανάρτησή του στο Twitter άφησε να εννοηθεί ότι η απάντηση στα προβλήματα της χώρας του, είναι μία: η κατάληψη και της Θράκης, γιατί όχι, και της… Θεσσαλονίκης.

«Αν η παγκόσμια αυτοκρατορική δομή συνεχίσει να επιτίθεται σε κάθε πεδίο στο μεγάλο τουρκικό έθνος, τότε το μεγάλο τουρκικό έθνος θα επιστρέψει στα σύνορα του Εθνικού Ορκου».

Η κατάντια του καθεστώτος 

Θέλοντας να καταδείξει την κατάντια του καθεστώτος, όπως γράφουν τα tourkikanea, ο επίσης γνωστός εξόριστος τούρκος διανοούμενος Μεχμέτ Εφέ Τσαμάν ερμήνευσε τις θλιβερές δηλώσεις Μπουλούτ:

«Ο επικεφαλής σύμβουλος του Ερντογάν κ. Μπουλούτ απειλεί τον κόσμο με επέκταση σχετικά με τη συνεχιζόμενη υποτίμηση της λίρας» σημειώνει ο κ. Τσαμάν, παραθέτοντας και τη δήλωση Μπουλούτ:

Σημειώνεται ότι ο τουρκικός εθνικός όρκος είναι η διακήρυξη, το 1920, έξι σημείων των τούρκων εθνικιστών που θέτει τα σύνορα της μελλοντικής Τουρκικής Δημοκρατίας, στα όρια της ηττημένης κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, τα οποία συμπεριλαμβάνουν, «τις περιοχές του Κιρκούκ, της Θεσσαλονίκης, του Χαλεπίου και της Μοσούλης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr