Ακάρ Ελλάδα
Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2015-08-05 16:40:54Z | http://piczard.com | http://codecarvings.com

Στην γνώριμη οδό των συντονισμένων προκλήσεων επιστρέφει η Αγκυρα μετά την ευρωπαϊκή ανοχή που διασφάλισε στην σύνοδο κορυφής της περασμένης εβδομάδας, με τον τούρκο υπουργό Αμυνας Χουλουσί Ακάρ να κατηγορεί τώρα την Ελλάδα για «παρενόχληση».

«Αυτό που κάνει η Ελλάδα δεν είναι τίποτα άλλο από παρενόχληση και είναι ενάντια στις σχέσεις καλής γειτονίας», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ λίγες ώρες μετά τις νέες προκλητικές Navtex, με τις οποίες η Τουρκία ζητά αποστρατικοποίηση έξι νησιών του Αιγαίου.

«Αντί να συζητήσουν με την Τουρκία», πρόσθεσε, «έχουν ελπίδες από την Ε.Ε και προσδοκίες από άλλους. Πρέπει να δουν πως αυτός ο δρόμος που ακολουθούν είναι αδιέξοδος».

Διάλογο “άνευ όρων” ζητά ξανά η Αγκυρα

Νωρίτερα, μια ακόμη προκλητική τοποθέτηση είχε κάνει και εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, επιρρίπτοντας στην Ελλάδα την ευθύνη της κλιμάκωσης της έντασης στο Αιγαίο και επαναλαμβάνοντας ότι η Τουρκία επιθυμεί τον διάλογο άνευ όρων όλων των ζητημάτων.

«Η Ελλάδα διατηρεί την ασυμβίβαστη στάση της που αυξάνει την ένταση με ασκήσεις, παρενοχλήσεις, παραβιάσεις και προκλητικές δηλώσεις στην περιοχή» δήλωσε.

Αντιθέτως, «η Τουρκία, όπως πάντα, είναι υπέρ του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας. Υποστηρίζει ότι τα προβλήματα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο πρέπει να επιλυθούν μέσω διαλόγου και άνευ όρων διαπραγματεύσεων» αναφέρει.

Πηγή: economico.gr