Νέα πυρά κατά της Ελλάδας με αφορμή την Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό εξαπέλυσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

«Συνεχίζουμε τις δραστηριότητές μας στην Ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο της συμφωνίας θαλασσίων ζωνών με τη Λιβύη. Οι προσπάθειες της Ελλάδας να παρακάμψει αυτή η συμφωνία είναι μάταιη προσπάθεια. Είμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων μέσω του διεθνούς δικαίου, της καλής γειτονίας, του διαλόγου και των ειρηνικών μεθόδων».

«Δεν υπάρχουν αποτελέσματα στις συζητήσεις για λύση στο Κυπριακό»

Τονίζοντας ότι «είναι σαφές ότι δεν υπάρχουν αποτελέσματα από την επαναδιαπραγμάτευση των προτάσεων λύσης στην Κύπρο», ο Ακάρ δήλωσε ότι «η λύση των δύο κρατών στην Κύπρο είναι τώρα η μόνη λύση». Στη συνέχεια, δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, πως «η Τουρκία δεν εποφθαλμιά τη γη, τα δικαιώματα και το νόμο κανενός».

«Σεβόμαστε την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα όλων των γειτόνων μας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Ωστόσο, δεν χαρίζουμε τα δικαιώματά μας. Δεν επιτρέπουμε οποιοδήποτε τετελεσμένο γεγονός. Όλοι πρέπει να το καταλάβουν αυτό».

«Ζητούμε ειρήνη, ειρήνη, διάλογο, σχέσεις καλής γειτονίας. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει μια γλώσσα διαρκούς πρόκλησης, κρίσης, ασέβειας και απειλής από την ελληνική πλευρά»

Εξέφρασε δε την άποψη πως τα τρίτα μέρη πρέπει να είναι αντικειμενικά σε θέματα που σχετίζονται «με τους γείτονές μας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr