Προκλητικός Κιλιτσντάρογλου

Σε πλειοδοσία εθνικιστικής ρητορικής κατά της Ελλάδας επιδίδεται ο αντίπαλος του Ερντογάν, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, προσπαθώντας να στριμώξει ακόμα περισσότερο τον Τούρκο πρόεδρο ο οποίος στις δημοσκοπήσεις εμφανίζεται πιεσμένος.

Επαναλαμβάνοντας τα περί αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών κάλεσε τον Ερντογάν να προχωρήσει σε… εισβολή, κατηγορώντας τον ότι «είναι μόνο λόγια σε αντίθεση με τον Ετσεβίτ».

«Ο αείμνηστος Μπουλέντ Ετσεβίτ είχε ανακοινώσει ότι «από αυτή την ώρα οι μονάδες μας είναι στα εδάφη της Κύπρου για να προστατέψουν τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων». Είπε πως «έκαναν απόβαση στα εδάφη της Κύπρου. Τελείωσε!»

Έτσι το έμαθε όλος ο κόσμος. Εκείνη η συμπεριφορά ήταν σωστή ή η τωρινή τους συμπεριφορά είναι σωστή;», είπε αρχικά ο Κιλιτσντάρογλου, σύμφωνα με τον Σκάι.

Πού ήσουν αδελφέ μου; 

«Όταν καταπατούσαν τα 18 νησιά, όταν στρατιωτικοποιούσαν τα νησιά που δεν πρέπει να στρατιωτικοποιούνται σύμφωνα με την Συνθήκη της Λωζάνης, όταν εγώ το 2017 στη συνάντηση του κόμματος δήλωνα «Φίλε! Γιατί δεν λες τίποτα;», κανείς δεν είπε τίποτα, ούτε έκανε κάτι και τώρα λέει «γιατί τα στρατιωτικοποιείτε;» Που ήσουν αδερφέ μου; Τώρα το έμαθες αυτό;».

Μόλις μερικές ημέρες πριν ο Κιλιτσντάρογλου, σε άλλο ένα παραλήρημά του, είχε κατηγορήσει τον Ερντογάν για ελαστικότητα απέναντι στην Ελλάδα αποκαλώντας τον νταή και πως δεν κάνει τίποτα για τα νησιά »υπό κατοχή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr