Σε άνοιγμα των σχολείων από τις 12 Απριλίου με self tests προσανατολίζεται η κυβέρνηση, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει αρνητική τροπή στα επιδημιολογικά δεδομένα την επόμενη εβδομάδα.

Την επιστροφή στα θρανία, κατ’ αρχάς για τους μαθητές του Λυκείου, προανήγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε, την επόμενη εβδομάδα θα γίνει αξιολόγηση για τα σχολεία με προοπτική της έναρξη λειτουργίας ορισμένων τάξεων στις 12 Απριλίου με χρήση του αυτοδιαγνωστικού οικιακού τεστ (self test).

Πρώτοι θα επιστρέψουν οι μαθητές των Λυκείων

Στα σχολεία αρχικά αναμένεται να επιστρέψουν οι μαθητές των Λυκείων ενώ μια εβδομάδα μετά δεν αποκλείεται στη δια ζώσης εκπαίδευση να επιστρέψουν και οι μαθητές των Γυμνασίων.

Στην παρούσα φάση δεν έχει διευκρινιστεί εάν οι μαθητές των Δημοτικών και των νηπιαγωγείων θα επιστρέψουν στα σχολεία πριν ή μετά το Πάσχα.

Πάντως, η επιστροφή μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και καθηγητών στις αίθουσες θα γίνει με υποχρεωτική διενέργεια self test κάθε Δευτέρα. Με σχετική τροπολογία του υπουργείου Παιδείας, μάλιστα, ορίζεται  ότι η υποβολή σε τεστ  θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία, σε σχολεία, πανεπιστήμια και σε άλλες εκπαιδευτικές δομές.

Η σκέψη του υπουργείου είναι να γίνονται τα αυτοδιαγνωστικά τεστ από εκπαιδευτικούς, προσωπικό και μαθητές άνω των 12 ετών στο σπίτι.

Πηγή: economico.gr