To “BHMA” της Κυριακής το πρόβλεψε στον κύριο τίτλο του: “Σύγκρουση χωρίς μέτρο, με τη σκανδαλολογία κυρίαρχη. ΠΡΟΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΚΡΑΙΑΣ ΠΟΛΩΣΗΣ”. Στο δε κύριο άρθρο της εφημερίδας υπήρχε η εκτίμηση: Ο ΔΥΣΒΑΤΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ.

Και ενώ τα ρεπορτάζ και η αρθρογραφία της καλής εφημερίδας αναφέρονταν στο πολιτικό σκηνικό, όπως διαμορφώνεται από τις αντιπαραθέσεις των κομμάτων, τον “ολοκληρωτικό πόλεμο του Τσίπρα”, την ακρίβεια και την επιθετικότητα του Ερντογάν, τα πράγματα πήραν μια άλλη τροπή, δίνοντας νέο νόημα στους τίτλους και του πρώτου θέματος και του editorial.

Όλα ξεκίνησαν από ένα… πέναλτι

Όλα διαφοροποιήθηκαν το βράδυ της ίδιας ημέρας, όταν στο ποδοσφαιρικό ντέρμπι ΠΑΟ -Ολυμπιακού ο αγώνας κατέληξε με άδικο τρόπο (πέναλτι) για τον Ολυμπιακό. Ο εκπρόσωπος του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη (ιδιοκτήτη του πρωταθλητή αλλά και της εκδότριας εταιρείας της εφημερίδας το ΒΗΜΑ και έλλων ισχυρών ΜΜΕ) στη φορτισμένη δήλωσή του, για την κατά σύστημα νόθευση του πρωταθλήματος  (όπως πιστεύει η διοίκηση του Ολυμπιακού) δεν στάθηκε μόνο στην “φασιστικό – όπως είπε –  παρακράτος που διοικεί το ελληνικό ποδόσφαιρο και που διέπεται από οργανωμένο έγκλημα”. Αλλά απέδωσε, στη συνέχεια, με ασυνήθιστα σκληρό τρόπο “το παρακράτος” στο Μαξίμου εκτιμώντας:

“Είναι βέβαια λογικό, καθώς τα τρία τελευταία χρόνια λειτούργησε στην κυβέρνηση καθεστώς παρανομίας, με επικεφαλής τον Γρηγόρη Δημητριάδη και άλλα παράνομα και λαθραία στοιχεία. Η ανοχή μας τελείωσε”  κατέληξε συνδέοντας το “παρακράτος” του ποδοσφαίρου με το “παρακράτος” των παρακολουθήσεων.  Υιοθετούσε έτσι στην πράξη το δημοσίευμα του Βαξεβάνη – το οποίο είχε καταγγείλει η κυβέρνηση ως ψευδές, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον δημοσιογράφο ως “εθνικό συκοφάντη”

Τι είπε ο πρωθυπουργός

Ο κύβος είχε ριφθεί. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήκωσε το γάντι και σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 (Νίκος Χατζηνικολάου) διεμήνυσε: «κάποιοι έχουν μπλέξει τους ρόλους τους, κάποιοι θεωρούν πως επειδή έχουν μία ομάδα, ή επειδή ελέγχουν κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης ή και τα δύο ότι μπορούν να εκβιάζουν, να υπαγορεύουν στην κυβέρνηση και να υπονομεύουν.

Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως οι ρόλοι του καθενός είναι απολύτως ξεκαθαρισμένοι: η κυβέρνηση έχει λαϊκή νομιμοποίηση, εκλεγόμαστε από το λαό, θέλουμε τους επιχειρηματίες συμμέτοχους στην πρόοδο της χώρας, δεν είναι όμως ούτε υποβολείς μας, ούτε είναι φορείς των δικών τους συμφερόντων που πιέζουν την κυβέρνηση για να γίνει το δικό τους χατίρι. ‘

Αρα το μήνυμα το οποίο στέλνω προς κάθε κατεύθυνση είναι ότι η κυβέρνηση και εγώ ούτε δεχόμαστε πιέσεις, ούτε και γινόμαστε αντικείμενα εκβιασμού και δεν απευθύνομαι μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση, απευθύνομαι συνολικά».

Οι δηλώσεις Μαρινάκη

Στον πρωθυπουργό απάντησε το βράδι, ασυνήθιστα σκληρά, ο κ. Μαρινάκης, εντοπίζοντας στις καταγγελίες για υποκλοπές.

«Ο πρωθυπουργός, είπε, επιβάλλεται να βρει την τόλμη, να κινήσει γη και ουρανό, ώστε να διαλευκάνει αυτή την τόσο νοσηρή υπόθεση και να φέρει ενώπιον της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης τους υπαίτιους αυτής της τόσο άθλιας ιστορίας που νοθεύει τη Δημοκρατία και υπονομεύει τους θεσμούς.

Οι δε αναφορές σε εκβιασμούς, υπαγορεύσεις, αλλαγές θέσεων και απόψεων δεν μας αφορούν, δεν μας ταιριάζουν. Μόνο όσοι εμπλέκονται σε εξωθεσμικές παρακολουθήσεις και στον υπόκοσμο, καταφεύγουν σε τέτοια μέσα».

Παρατηρητές εκτιμούν ότι η ξαφνική αυτή σύγκρουση δεν είναι και τόσο …”ξαφνική”, θεωρώντας ότι το θέμα του ποδοσφαίρου είναι η κορυφή ενός άγνωστου στους πολλούς παγόβουνου, που μολύνει τις σχέσεις κυβέρνησης και επιχειρηματία.

Όπως και να έχει, στις μέχρι σήμερα εκτιμήσεις του ΒΗΜΑτος ότι βαδίζουμε “ΠΡΟΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΚΡΑΙΑΣ ΠΟΛΩΣΗΣ” με το δρόμο της κάλπης να είναι “ΔΥΣΒΑΤΟΣ” προστίθεται και το ισχυρό ενδεχόμενο να στερηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης της ανοιχτής υποστήριξης των ΜΜΕ του κ. Μαρινάκη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr