Λουκέτο δημοτικά

Η δραματική έξαρση της πανδημίας  και η εκτίναξη θανάτων από κορονοϊό και διασωληνωμένων οδηγεί άμεσα σε «λουκέτο» και στα δημοτικά σχολεία.

Η εισήγηση των ειδικών είναι κάθετη, η απόφαση θεωρείται ήδη ειλημμένη και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα ανακοινωθεί πιθανότατα το απόγευμα από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Οι νέες αποφάσεις της κυβέρνησης για τον περιορισμό της ραγδαίας διασποράς του κορονοϊού προβλέπουν κλείσιμο και των δημοτικών σχολείων από την Δευτέρα σε όλη την χώρα, εφαρμογή τηλε-εκπαίδευσης, και παράλληλη επαναφορά ου μέτρου της άδειας ειδικού σκοπού για τους γονείς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι επίσης πιθανό να ανακοινωθεί άμεσα και επέκταση του μέτρου της τηλε-εργασίας.

Οι αρχικές εισηγήσεις των επιδημιολόγων αφορούσαν το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων  στην βόρεια Ελλάδα, αλλά το σενάριο που προκρίνεται είναι να διακοπεί η λειτουργία των σχολείων σε όλη την χώρα. Το βασικό σκεπτικό είναι πως με το νέο μέτρο θα περιοριστεί η κινητικότητα των γονέων που πηγαίνουν και φέρνουν τα παιδιά από το σχολείο.

Πότε θα αρθεί το lockdown

Για την απόφαση της κυβέρνησης είχε προϊδεάσει το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά Fm 90,1 ρωτήθηκε για το τι θα γίνει με τα δημοτικά και αν θα κλείσουν και απάντησε πως, εάν χρειαστεί, η κυβέρνηση θα το κάνει.

Σε ότι αφορά την άρση του lockdown ο κ. Πέτσας δήλωσε πως για να λήξει η καραντίνα τα κρούσματα θα πρέπει να υποχωρήσουν στα επίπεδα Σεπτεμβρίου δηλαδή στα 300 με 400 και ζήτησε με έμφαση πιστή τήρηση των μέτρων και μείωση της κινητικότητας.

Χθες στην Βουλή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι ακόμα και για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα γίνουν στοχευμένα έξυπνα τεστ, από τα αποτελέσματα των οποίων θα κριθεί αν τελικά θα ανοίξουν και τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις 30 Νοεμβρίου.

Πηγή: economico.gr