Προς νέα αύξηση του κατώτατου μισθού προσανατολίζεται η κυβέρνηση
Συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Προς νέα αύξηση του κατώτατου μισθού προσανατολίζεται η κυβέρνηση, παράλληλα με το μέρισμα ανάπτυξης που σχεδιάζεται να δοθεί στο τέλος του χρόνου σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες.

Το θέμα του κατώτατου μισθού συζητείται όχι μόνον στις συσκέψεις του οικονομικού επιτελείου, αλλά και στις επαφές κυβερνητικών στελεχών με τον επιχειρηματικό κόσμο. Το πλαίσιο που θέτει η κυβέρνηση είναι πως, με δεδομένη την ισχυρή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας αλλά και την δημοσιονομική στήριξη που δόθηκε στις επιχειρήσεις στην διάρκεια της πανδημίας, θα πρέπει και ο επιχειρηματικός κόσμος να επιστρέψει και εκείνος ένα «μέρισμα ανάπυξης».

“Ηρθε η ώρα να δώσει μέρισμα ανάπτυξης και η επιχειρηματικότητα”

Είναι χαρακτηριστική εδώ η προτροπή του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, την Παρασκευή σε συζήτηση που διοργάνωσε το ΙΟΒΕ, προς τους επιχειρηματίες της χώρας:

  • «Έχει έρθει», δήλωσε ο πρωθυπουργός, «και η ώρα της επιχειρηματικότητας, στα πλαίσια της προάσπισης της ανταγωνιστικότητας να δει ζητήματα που έχουν να κάνουν με την πραγματική στήριξη του κόσμου της εργασίας, ως προς το εισόδημα, ως προς γενικότερες παροχές. Διότι αυτό θα είναι μια ευκαιρία να επιστραφεί ένα μέρισμα ανάπτυξης και να δημιουργηθούν και οι συνθήκες εκείνες για έναν καινούργιο, ευρύτερο κοινωνικό διάλογο με άλλα κριτήρια».

Στην ίδια συζήτηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει άλμα ανάπτυξης και να μην συμβιβαστεί με τους μέσους ευρωπαϊκούς όρους.

Χ. Σταϊκούρας: Υπάρχει χώρος για νέες παρεμβάσεις

Μήνυμα υπέρ νέας αύξησης του κατώτατου μισθού έστειλε και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξή του στο newsbomb.gr και την Ολγα Τρέμη.

Ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε συνεννόηση με το υπουργείο Εργασίας, πρόσθεσε ωστόσο πως οι έως τώρα δημοσιονομικές εξελίξεις, καθώς και η εξέλιξη των ρυθμών ανάπτυξης, – υπό την αίρεση πάντοτε της εκτόνωσης της πανδημίας και της παράλληλης ενεργειακής κρίσης – δείχνουν «πως υπάρχει χώρος για νέες παρεμβάσεις στο θέμα του κατώτατου μισθού».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr