σκληρό lockdown

Ολικό lockdown για τον Ασπρόπυργο και σε τουλάχιστον εννέα ακόμα περιοχές της χώρας και μάλιστα άμεσα εισηγούνται οι επιστήμονες στην κυβέρνηση. Η κατάσταση είναι ανησυχητική και η εισήγηση των ειδικών είναι να ξεκινήσει η εφαρμογή των μέτρων, ακόμα και από αύριο.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα της Δυτικής Αττικής και ιδιαίτερα του Ασπροπύργου έχουν προκαλέσει συναγερμό στην κυβέρνηση και την Επιτροπή των ειδικών, καθώς υπάρχει κίνδυνος, ιδιαίτερα ο Ασπρόπυργος να μετατραπεί στο ελληνικό Μπέργκαμο.

Και αυτό, γιατί σύμφωνα με πληροφορίες από την Επιτροπή, στην περιοχή, εκτός από καταυλισμούς Ρομά, στους οποίους οι υγειονομικές συνθήκες είναι ανύπαρκτες,  λειτουργούν μεγάλες βιομηχανικές μονάδες οι οποίες είναι πιθανό να αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του κοροναϊού.

Σκληρό lockdown

Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Επιτροπής των ειδικών, στην οποία τέθηκαν επί τάπητος τα επιδημιολογικά δεδομένα στον Ασπρόπυργο, τη Μάνδρα, την Ελευσίνα, αλλά και την Κοζάνη, το Κιλκίς, την Καβάλα και τη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη σύσκεψη εκφράστηκε προβληματισμός για την κατάσταση στον Ασπρόπυργο και στους όμορους Δήμους , κυρίως για τη Μάνδρα και την Ελευσίνα.

Οι ειδικοί εισηγούνται στην κυβέρνηση να εφαρμοστεί ένα πολύ σκληρό lockdown, ανάλογο με αυτό του Μαρτίου, με κλειστά τα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις και με έξοδο των κατοίκων μόνο για προμήθειες, φάρμακα και επισκέψεις σε γιατρούς.

Χρυσοχοΐδης: Θα σφραγίσουμε περιοχές, ακόμα και σπίτι-σπίτι

«Κανείς δεν μπορεί να κάνει του κεφαλιού του», είναι το μήνυμα που έστειλε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά από ευρεία σύσκεψη στην Ελευσίνα για τη κατάσταση στη Δυτική Αττική, όπου καταγράφεται υψηλό επιδημιολογικό φορτίο κοροναϊού.

Στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε το θέμα της εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Αμέσως μετά ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε: «Δεν έχω να πω πολλά, στην πραγματικότητα έχω να πω ένα μόνο: Κανείς δεν μπορεί να κάνει του κεφαλιού του».

«Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε, να εξηγήσουμε, να συνδράμουμε, αλλά του κεφαλιού του κανείς. Σε αντίθετη περίπτωση θα σφραγισθούν οι περιοχές, ακόμη και σπίτι – σπίτι… Δεν είναι ούτε απειλή, ούτε προειδοποίηση. Είναι απόφαση και θα γίνει έτσι αν χρειαστεί» διεμήνυσε.

Πηγή: economico.gr