Τρίτη δόση για όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών

Σε τρίτη ενισχυτική δόση εμβολιασμού για όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών προσανατολίζεται η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η απόφαση φαίνεται πως έχει «κλειδώσει». Αναμένεται και η απόφαση του EMA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων), ωστόσο η Επιτροπή ήδη εξετάζει το επιχειρησιακό σχέδιο και αναμένεται η τελική συζήτηση για να ληφθεί η απόφαση. Σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται τις προσεχείς εβδομάδες.

Η πλατφόρμα θα ανοίξει ταυτόχρονα για όλους

Κριτήριο για όλους των άνω των 60 ετών θα είναι πότε έχουν κάνει την τελευταία δόση ενώ η πλατφόρμα θα ανοίξει αυτή τη φορά ταυτόχρονα για όλους.

Εκτός των άνω των 60 θα μπουν όμως στην τρίτη δόση και ειδικές ομάδες όπως οι υγειονομικοί, καθώς έχουν κάνει το εμβόλιο εδώ και 8 μήνες και ενδεχομένως και άλλες επαγγελματικές ομάδες στις επόμενες φάσεις.

Όπως συνέβη και με τους ανοσοκατεσταλμένους, η τρίτη ενισχυτική δόση θα γίνει με mRNA εμβόλιο, δηλαδή είτε κάποιος έχει εμβολιαστεί με AstraZeneca είτε με Johnson & Johnson θα κάνει τρίτη δόση με εμβόλιο Moderna ή Pfizer.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr